Utenos ekipos strategas Donaldas Kairys jau po dviejų kėlinių ant parketo galėjo mesti baltą rankšluostį – ekipas skyrė 22 taškai (50:28).

Po pertraukos „Vilkai“ nerodė gailesčio ir užtikrintai baigė dvikovą.

Rimas Kurtinaitis po pergalės džiaugėsi auklėtinių pastangomis tiek puolime, tiek gynyboje bei dėkojo Alytaus krepšinio publikai: virš 2000 sirgalių stebėjo pirmąsias rungtynes Dzūkijos sostinėje.

„Ačiū žiūrovams, kurie gausiai atvyko į mūsų rungtynes, jų palaikymą mes girdėjome ir jautėme. Tai mums svarbu. Šiandien turėjome neblogą energiją, ypač gynyboje.

Manau, sužaidėme taip, kaip reikia, nors, žinoma, yra daug taisytinų dalykų. Viskas kaip ir gerai“, – konstatavo R. Kurtinaitis.

Jis sulaukė klausimo apie nesėkmingą FIBA Europos taurės atranką, ar nesėkmė prieš Bulgarijos komandą tapo sukrėtimu komandai.

„Čia yra dvi skirtingos istorijos ir į tą nesėkmingą istoriją nebenoriu grįžti. Sezonas tik prasideda. Ne visi žaidėjai supranta, ką mes darome, tą parodė ir šių rungtynių pabaiga, kai reikėjo keisti krepšininkus ir išleisti pagrindinius.

Turime darbų, kuriuos reikia atlikti, visai nebenoriu grįžti į praeitį“, – kalbėjo R. Kurtinaitis, nustebęs Alytaus areną gausiai užpildžiusiais krepšinio sirgaliais.

„Tikiuosi, jų nenuvilsime. Turime namų areną ir turime pateisinti tą namų sienų statusą pergalėmis. Viliuosi, sulauksime dar daugiau savo aistruolių“, – po solidžios pergalės kalbėjo R. Kurtinaitis.

Jo oponentas Donaldas Kairys neslėpė nusivylimo tokiu vakaru Alytuje.

„Labai prastos rungtynės. Neįvykdėme jokių savo užduočių nei gynyboje, nei puolime. Komanda nesureagavo į du pralaimėtus mačus namuose, nepradėjome rungtynių taip užtikrintai, kaip galėjome tą padaryti.

„Vilkai“ baudė mus kiekvienoje situacijoje, jie padarė savo išvadas po nesėkmingo starto FIBA Europos taurėje. Pritrūkome kietumo, kai kurių žaidėjų indėlio, mums labai sunku, jei keli krepšininkai nesužaidžia. Rungtynės buvo labai sunkios“, – konstatavo prislėgtas D. Kairys, kuriam tai trečia nesėkmė stovint prie Utenos komandos vairo.

Šeimininkai atitrūko milžiniška persvara jau per pusantro kėlinio, nors D. Kairys saviškiams kaip tik akcentavo dvikovos pradžią.

„Jau pirmoje atakoje praleidome tritaškį, nors tarėmės ne taip. Akcentavau gerą, stiprią rungtynių pradžią ir sakiau nelaukti antro, trečio kėlinio. Varžovai nenustebino, žinojome, kokie oponentai mūsų laukia“, – teigė D. Kairys.

Rungtynių apžvalga:


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją