Nors pats kaunietis, šį sezoną pripažintas vienu iš penkių geriausių Kinijos krepšinio asociacijos (CBA) legionierių, ir turėjo planų vasarą prisijungti prie tautiečių, jis nesulaukė vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno kvietimo.

Šarūno Jasikevičiaus asistentu Barselonoje besidarbuojantis strategas į kandidatų penkioliktuką įtraukė ne buvusį 20-ąjį NBA naujokų biržos šaukimą, o Panevėžio „Lietkabelio“ ir Bilbao „Basket“ puolėjus – atitinkamai Gytį Masiulį ir Regimantą Miniotą.

„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ dalyvavęs D. Motiejūnas šios temos pernelyg eskaluoti nenorėjo, tačiau pakomentavo tai, kaip sureagavo minėtame sąraše nesuradęs savo pavardės.

„Aš tai galvoju, kad ne man šitas klausimas yra skirtas. Treneris renkasi savo žaidėjus, kurie jam reikalingi ir su kuriais jis žais. Matyt, aš nesu jam reikalingas ir tiek. Nemanau, kad toliau reikia vystyti šią temą.

Matote, mano nuojauta neturi nieko bendro su tuo sąrašu. Trenerio Virginijaus Mikalausko buvo sudaryti du planai: vienas, jeigu būsiu pakviestas į rinktinę, kitas – jeigu ne. Kada išgirdome tą žodį, persiorientavome. Jokių piktumų ar jausmų iš mano pusės nėra. Dirbu ir ruošiuosi kitam sezonui. Kaip aš buvau laimingas, taip ir esu“, – pernelyg nesisielojo Donatas.

Krepšinio komenatatorius Vaidas Čeponis taip pat stebisi, kad D. Motiejūno net nebandyta pasikviesti į stovyklą.

„Aš manau, kad čia galbūt įtakos turi ir kalbos, kurios sklinda dar nuo Dainiaus Adomaičio rinktinės laikų. Neva D. Motiejūnas neva griauna komandos mikroklimatą ir kad yra kažkoks svetimkūnis. Gal D. Maskoliūnas su D. Adomaičiu pasikalbėjo. Bet aš nemanau, kad būtent taip yra ir kad atvažiavęs D. Motiejūnas sugriautų visą atmosferą ir sugadintų santykius tarp žaidėjų. Tai – nesąmonė“, – teigė jis.

Pats DMo, paklaustas, kodėl rinktinėje jam dažniausiai nepavyksta atskleisti viso savo potencialo, kraipė galvą.

„Yra kaip yra. Nežinau, gal nesu tinkamas žaidėjas tiems treneriams, kurie buvo, gal jie nemoka tinkamai manęs išnaudoti. Bet aš pirmiausia stengiuosi žiūrėti į save: gal ir aš neprisitaikau prie jų taktikų.

Klube vis tiek yra to laiko įsivažiuoti, o rinktinėje mus turi suvesti ir sulipdyti į vieną kumštį per labai trumpą laiką. Ne kiekvienam žaidėjui pasiseka taip greitai prisitaikyti. Matyt, ir man nėra lengva.

Klubinėje karjeroje kažkokių nusiskundimų ar problemų dėl to neturiu. Gal rinktinėje paprasčiausiai taip greitai nesugebu prisitaikyti prie strategų norų ir pačios vizijos“, – aiškino aukštaūgis.

Vertindamas šių metų Lietuvos rinktinės veidą D. Motiejūnas pastebėjo, kad ryškėja tai, kokį krepšinį bus bandoma žaisti.

„Šiais metais surinkta tikrai žemesnė sudėtis, kuri iškart parodo trenerio braižą, kad bus akcentuojama agresyvi, kibi gynyba ir greitas puolimas. Dėl to ir yra tiktai du vadinamieji tikrieji centrai, o visi kiti žaidėjai yra išplečiantys aikštelę. Į tai ir bus didžiausia koncentracija: žaisti vienu centru ir keturiais judresniais žaidėjais“, – svarstė jis.

Visas pokalbis su D. Motiejūnu ir laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Donatas Motiejūnas

Olimpinis atrankos turnyras Kaune prasidės birželio 29-ąją. Į treniruočių stovyklą Lietuvos rinktinė rinksis jau šią savaitę, o penktadienį Kaune žais pirmąsias kontrolines rungtynes su Dominikos Respublikos komanda.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)