Nuo pat dvikovos pradžios „Lietkabelis“ ėmė diktuoti savo sąlygas aikštėje – 13:3, o netrukus padidino savo persvarą 25:9.

Šalto dušo nupilti svečiai sugebėjo antrajame kėlinyje duoti atkirtį, tačiau jis netruko ilgai. Įpusėjus rungtynėms komandas skyrė 12 taškų (50:38).

Po didžiosios pertraukos panevėžiečiai įjungė aukštesnę pavarą, vėl ėmė tolti nuo varžovų ir atgal nebesižvalgė.

„Mes tiesiog geriau laikėmės žaidimo plano ir kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių. Ją laimėjome atkovoję 11 kamuolių daugiau, nors varžovai yra geriausiai po „lenta“ kovojantys Europos taurėje, tad šį vakarą tai buvo svarbiausia.

Turime universalių žaidėjų, su Djordje Gagičiumi galime atakas užbaigti arti krepšio, turime vaikinų, kurie gali sėkmingai prasiveržti krepšio link, tad mūsų žaidimo pagrindas nėra tik tolimi metimai.

Mes – 12-os žaidėjų komanda, tad neverksime dėl žaidėjų, kurių vienu ar kitu metu nėra kartu“, – po dvikovos kalbėjo N. Čanakas, turėdamas omeny prieš pat rungtynes dėl COVID-19 iš rikiuotės iškritusį Nikolą Radičevičių.

Svečių komandos situacijos nepagerino ir dvi techninės Vroclavo komandos stratego Andrejaus Urlepo pražangos, kuris po ilgosios pertraukos neapsikentęs liejo pyktį ant savo atsarginių žaidėjų suolo.

Be vyriausiojo trenerio likę svečiai visiškai subyrėjo – ketvirtame kėlinyje po serijos taiklių tritaškių metimų „Lietkabelį“ ir „Šlask“ skyrė net 28 taškai – 79:51. Varžovams pavyko kiek aptirpdyti skirtumą, tačiau Panevėžio komanda vis tiek triumfavo užtikrintai.

Po dvikovos A. Urlepas neslėpė nusivylimo savo vadovaujamos komandos pasirodymu.

„Turiu pasakyti, jog man gėda dėl to, kaip mes prisistatėme šiame mače.

Mes žaidėme siaubingai. Pirmame kėlinyje neegzistavo gynyba. Antrame kėlinyje gynėmės geriau, tačiau puolant pridarėme tiek daug blogų sprendimų, jog neatsimenu, kada buvo tokios panašios rungtynės.

Nusipelnėme tokio pralaimėjimo. Taip, turėjome netekčių dėl COVIO-19, tačiau tai anaiptol ne vienintelė nesėkmės priežastis“, – kalbėjo A. Urlepas.

Andrejus Urlepas
Standings provided by SofaScore LiveScore


Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad panevėžiečiai turės verstis be pagrindinio įžaidėjo Nikolos Radičevičiaus, kuriam buvo diagnozuotas koronavirusas.

Komandai negalėjo padėti ir traumuotas Gediminas Orelikas. Europos taurės turnyro starte Panevėžio „Lietkabelis“ pirmoje tarpusavio dvikovoje su Vroclavo „Šlask“ triumfavo 70:59.

Kitas rungtynes „Lietkabelis“ žais sausio 26 dieną Krasnodare su vietos „Lokomotiv“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)