Nuo pat pirmųjų rungtynių akimirkų uteniškiai susidūrė su sunkumais puolime, o aikštės šeimininkai tuo naudojosi ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 9 taškų skirtumu (23:14).

Antrajame kėlinyje „Lietkabelis“ toliau demonstravo solidesnį žaidimą, o po pirmos rungtynių dalies komandas skyrė dviženklis taškų skaičius (45:32). Po ilgosios pertraukos į aikštę sugrįžę uteniškiai per trečią kėlinį pelnė vos 9 taškus ir prieš lemiamą ketvirtį atsiliko net 23 taškų skirtumu (64:41).

Paskutinį rungtynių kėlinį minimalia persvara laimėję „Juventus“ krepšininkai patyrė septintąją nesėkmę „Betsafe-LKL“ čempionate.

Po pralaimėjimo „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas stebėjosi tokiu prastu komandos pataikymu.

Jei dvitaškių taiklumas gėdos neužtraukė (18 iš 41 metimo, 44 proc.), kur kas prastesni reikalai su tolimąja artilerija – tikslą pasiekė tik 6 tritaškiai iš 25 bandymų (25 proc.), nespindėjo svečiai mesdami ir baudas (8/15, 53 proc.).

„Viskas paprasta, „Lietkabelis“ išspardė mums užpakalius, ir labai stipriai. Mes žinojome, kad jie fiziškai kiečiau kovoja, nežinau, gal į štanginę dažniau vaikšto, aišku, aš čia šaržuoju.

Tragedija, kai pradedi išmetimą ir duodi dideliam žmogui lengvus taškus iš po krepšio. Kalbėjom apie tai, visi žinojo savo vietas, bet vis tiek nubėga iš eilutės ir sumeta“, – spaudos konferencijoje žodžių kišenėje neieškojo Ž. Urbonas.

„Aišku, dvitaškius metant 44 procentais, tritaškius – 25 procentais, baudas – 53 procentais, su koja galima daugiau įspirti. Lietuvos futbolo rinktinė daugiau įspirtų. Čia tragedija, nežinau,
mokysimės mesti iš po krepšio.

Rankos svyra po tokių situacijų. Alytuje pralaimėjome, bet ten dar žaidėme krepšinį. Čia dėjome žingsnį atgal“, – toliau piktinosi Urbonas.

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas pasidžiaugė savo auklėtinių žaidimu gynyboje ir sirgalių palaikymu.

„Esu patenkintas tuo, kokią energija demonstravome gynyboje. Puikiai laikėmės plano ir tai davė rezultatą. Nesu patenkintas tik dėl kamuolių gynyboje, kadangi varžovai antrais šansais pelnė net 16 taškų. Noriu padėkoti sirgaliams už gausų palaikymą – žaisti daug lengviau, kai girdi tokį palaikymą iš tribūnų. Tikimės, kad aistruoliai dar gausiau rinksis arenoje ir mus palaikys“, – sakė specialistas.

Artimiausią susitikimą „Lietkabelis“ žais ketvirtadienį prieš Vilniaus „Ryto“ ekipą. Dvikovos pradžia – 18.30 val.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS110
2.RYTAS73
3.NEPTŪNAS74
4.LIETKABELIS63
5.CBET56
6.ŠIAULIAI46
7.JUVENTUS47
8.PIENO ŽVAIGŽDĖS38
9.SINTEK–DZŪKIJA38
10.NEVĖŽIS38


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)