„Labai gaila, kad taip išėjo. Visi čia atvažiavome norėdami nugalėti, negalvodami apie pralaimėjimą”, – tuoj po rungtynių kalbėjo rinktinės treneris.

Iki tol Lietuvos komanda buvo laimėjusi visas penkias žaistas rungtynes. Burtai Lietuvos rinktinę nukėlė į labai silpną grupę, bet gali būti, kad ne į naudą. Varžovus iš Čilės lietuviai įveikė 65 taškais, kinus – 77, suomius – 19, norvegus – 23. Vieninteliai Brazilijos krepšininkai pasipriešino ir nusileido tik penkių tašku skirtumu.

„Vienoje grupėje buvo trys silpnos komandos, kitoje kliuvo keturios stiprios. Tokie yra burtai ir nieko nepadarysi”, – atsakyti ar komandai pritrūko praktikos prieš stipresnius varžovus negalėjo D. Adomaitis.

Vis dėlto treneris puikiai pastebėjo šios dienos klaidas. „Labai trūko drausmės. Nepateisinama yra kai gauname techninę pražangą turėdami kamuolį savo rankose. Varžovams atidavėme keturis taškus. Po to įsivėlėme į jų kontaktinį žaidimą ir tokia pat situacija pasikartojo. Už dyką atidavėme aštuonis taškus”, – kartojo treneris.

Dviese tempė į priekį

Lietuvos rinktinė rungtynės pradėjo kontroliuodama žaidimą ir netrukus pasiekė dešimties taškų pranašumą, bet šis greitai subyrėjo ir nuo antrojo kėlinio vidurio ne viena komanda nebuvo išsiveržusi daugiau septynių taškų. Įtemptos rungtynės D. Adomaičiui nebuvo netikėtumas. Vis dėlto, Australijos krepšininkai iš turnyro eliminavo galingą JAV studentų komandą.

„Mes žinojome, kad australai žais kietai ir buvome tokiam australų žaidimui pasiruošę. Jie mus priversdavo klysti, o po to, pasinaudodami mūsų klaidomis, pelnydavo taškus”, – kalbėjo treneris.

Ketvirtojo kėlinio viduryje australams nereikėjo net provokuoti Lietuvos rinktinės klaidų. Paprastai patikimai metantis baudas, lietuviai prametė du kartus po dvi baudas.

Jaunimo rinktinės šią vasarą buvo kritikuojamos dėl per daug propaguojamo komandinio žaidimo. Esą tada rinktinėse neatsiranda lyderių ir jie netobulėja kaip žaidėjai. Šiandien tokių rinktinėje atsirado du. Adas Juškevičius ir Vytenis Čižauskas pelnė po 16 taškų, tačiau tik jie vieninteliai tepelnė daugiau nei 10 tašku. Šešis pridėjo Šarūnas Vasiliauskas, po penkis Vytenis Lipkevičius ir Gediminas Orelikas.

„Australai neleido mums rengti ilgesnių derinukų”, – sakė komandos treneris.

D. Adomaitis žaidėjų dėl menko rezultatyvumo nekaltino, o klausimą ar žaidėjai galėjo per daug atsipalaiduoti prieš rungtynes, atmetė beveik automatiškai. Čia pat nepagailėjo ir gerų žodžių jiems.

„Komandą galiu tik pagirti. Žaidėjai buvo labai atsidavę. Kelios klaidos gynyboje, nesusikalbėjimas, pora nesusikeistų žmonių lėmė pralaimėjimą”, – konstatavo treneris.

Lieti ašarų krepšininkai dabar neturi kada. Pirmadienį laukia pirmosios varžybos kovoje dėl penktosios vietos. Lietuvių varžovai bus Estijos krepšininkai.

Estijos studentų rinktinė ketvirtfinalyje beviltiškai pralaimėjo Serbijos ekipai - 42:88 (16:18, 9:20, 14:20, 4:30).

Kitame ketvirtfinalio mače Kanados komanda 88:77 (17:20, 21:17, 21:15, 29:25) nugalėjo Brazilijos krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)