Tris sezonus Joano Plazos Malagoje treniruotas M. Kuzminskas išaugo iš „Unicaja“ marškinėlių. Pastarąjį sezoną Eurolygoje po 12 taškų pelnęs, 3,4 atšokusio kamuolio atkovojęs ir 11,6 naudingumo balo rinkęs lietuvis pamilo Malagos miestą, tačiau jame pasilikti neketina.

„M. Kuzminsko situacija yra galutinai nulemta. Jam buvo pateikti keli pasiūlymai. Vienas iš jų – atnaujinti sutartį dviems metams pagal tas pačias sąlygas, kokias lietuvis turėjo pastaruoju metu, tačiau puolėjas tokį variantą atmetė. Jau visi Malagoje žino, kad artimiausiomis dienomis M. Kuzminskas atsisveikins su klubu“, – konstatuoja įvykius „Unicaja“ klube nušviečiantis portalas „Opinion de Malaga“.

Anot apžvalgininko Emilio Fernandezo, praktiškai aišku, jog M. Kuzminskas savo ateitį susies su Željko Obradovičiaus treniruojamu Stambulo „Fenerbahce“ klubu. „Susitarimas tarp šalių jau praktiškai pasiektas“, – konstatuoja ispanas.

Apie tai, kad Ž. Obradovičius nusitaikė į M. Kuzminską, kalbos sukasi jau keletą mėnesių.

Praėjusią savaitę „Unicaja“ lietuviui buvo pateikusi ir paskutinės vilties pasiūlymą: „Diario Sur“ skelbė, kad klubas krepšininkui bandė įpiršti 700 tūkst. eurų per sezoną sutartį, tačiau, kaip galima spręsti iš „Opinion de Malaga“ publikacijos, lietuvio šis pasiūlymas nesudomino.

M. Kuzminskas po sėkmingo sezono tapo viena iš geidžiamiausių prekių Europos krepšinio rinkoje. Buvo skelbta, kad lietuviu domisi ir milžinišką biudžetą planuojanti surinkti Stambulo „Darussafaka“, kuri, anot šaltinių, puolėjui siūlė 800 tūkst. eurų per sezoną.

Žiemą M. Kuzminskas buvo siejamas ir su NBA lygoje rungtyniaujančiu Bostono „Celtics“ klubu, tačiau pats lietuvis apie galimą persikėlimą už Atlanto kalbėjo miglotai.

„NBA klubai negali siūlyti sutarčių iki liepos pirmosios. Tiesa yra tokia, kad be darbo esu praktiškai pirmą kartą per savo karjerą, nežinau, kaip vyks visi reikalai. Visas pasaulis nori žinoti savo ateitį kuo greičiau, tačiau situacija neretai verčia palūkėti. Dabar visai smagu pasiilsėti“, – kalbėjo M. Kuzminskas, kurio sutartis su Malagos klubu oficialiai baigiasi birželio pabaigoje.

M. Kuzminskas žada birželio 20 dieną būti pirmoje rinktinės treniruočių stovykloje Palangoje, todėl jį domintų tik pasiūlymai, kurie nereikalautų išbandyti jėgų NBA vasaros lygoje. Pasižiūrėti, kaip atrodo lietuvis, Malagoje jau buvo apsilankę ir Klivlando „Cavaliers“, Oklahomos „Thunder“ bei Los Andželo „Lakers“ klubų skautai.

Mindaugas nebus vienintelis Malagos komandos žaidėjas, tarpsezoniu atsisveikinsiantis su klubu. Jau aišku, kad „Unicaja“ palieka ir aukštaūgis Franas Vasquezas, atsidūręs Madrido „Real“ akiratyje.

Kol kas konkrečiai nėra žinoma ir trenerio J. Plazos ateitis. Nors pats katalonas ne kartą deklaravo norintis pasilikti Malagoje, pastarieji žiniasklaidos pranešimai buvusį „Žalgirio“ trenerį jau siunčia į Miuncheno „Bayern“ klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)