Vilniečiai laimėjo ir be Ivano Buvos bei Maurice'o Ndouro pagalbos, o alytiškiams nepadėjo Adamas Lapeta.

Abi ekipos mačo pradžioje nerodė įspūdingo puolimo, tačiau vilniečiai po truputį ėmė iniciatyvą į savo rankas – 17:6. Gera Tannerio Leissnerio atkarpa leido atitrūkti dar labiau (28:15), o „Dzūkijos“ bandymas atsikratyti dviženklio deficito buvo trumpalaikis. Likus minutei antrame kėlinyje šeimininkai atsiliko tik 28:36, bet Lukas Uleckas spėjo paleisti du tritaškius ir taip „Rytas“ pirmavo 42:28.

Po didžiosios pertraukos buvo kelios prošvaistės „Dzūkijos“ žaidime, kai po tritaškį smeigė Justas Furmanavičius ir Aleksandras Aranitovičius (40:48), vis tik iniciatyvos svečiai neprarado. Keturias minutes trukęs šeimininkų taškų badas ėmė skandinti dzūkus, nes „Rytas“ trečią kėlinį baigė spurtu 14:0, maža to, tai nebuvo pabaiga.

Alytaus ekipa negalėjo atrakinti krepšinio dar dvi su puse minutės ketvirtojo kėlinio pradžioje (43:73), tad praleido dar 7 taškus. Galiausiai „Rytas“ triuškino varžovus ir įtvirtino pergalę.

L. Uleckui tai buvo geriausios karjeros rungtynės LKL – jis pelnė 23 taškus, pataikė 5 tritaškius iš 8.

„Dzūkija“: Vaidas Čepukaitis 13 (9 atk. kam.), Dylanas Frye'us 11, Mindaugas Lukauskis 9, Aleksandras Aranitovičius ir Joshua Newkirkas po 7 taškus.

„Rytas“: Lukas Uleckas 23 (2/2 dvitaškiai, 5/8 tritaškiai, 4/5 baudos, 24 naud. balai), Gytis Radzevičius 15 (5 atk. kam.), Margiris Normantas 10, Martynas Pacevičius (5 atk. kam.) ir Tanneris Leissneris po 8 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)