Lietuvos čempionai penktadienį namie 79:74 (19:21, 16:17, 15:18, 29:18) patiesė Belgrado „Crvena Zvezda“ (1-1), nors ketvirtame kėlinyje atsiliko 9 taškais.

Galiausiai užsikūręs „Žalgiris“ spurtavo, ketvirtį laimėjo 29:18 ir iškovojo pergalę sausakimšoje arenoje.

„Nežmoniško kovingumo dėka vėl susitvarkėme. Lemiamais momentais susirinkome svarbius kamuolius ir patys šaltakraujiškai susimetėme laisvus metimus.

Gale, prie lygaus rezultato, Eurolygoje svarstyklės gali nusvirti į bet kurią pusę. Gal vienu procentu daugiau, jei žaidi namuose, nes palaikymas buvo fantastiškas. Rungtynės galėjo eiti į bet kurią pusę, už kovingumą dešimt balų, buvome verti“, – po pergalės sakė E. Ulanovas.

„Žalgirio“ kapitonas buvo antras naudingiausias komandos žaidėjas. Puolėjas per 34 minutes pelnė 15 taškų (6/8 dvit., 1/4 trit.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

„Žalgiris“ jau pirmame kėlinyje greitai įgijo dviženklį pranašumą (17:7), tačiau į aikštę žengęs Milošas Teodosičius įpūtė gyvybės varžovams, kurie spurtavo 18:2 ir ėmė kontroliuoti situaciją (25:19).

Ketvirtame kėlinyje po Roko Giedraičio dvitaškio „Žalgiris“ buvo atsidūręs pavojingoje situacijoje – atsiliko 54:63, bet komandą užkūrė Arnas Butkevičius. Puolėjas pelnė septynis taškus iš eilės, įskaitant įspūdingą dėjimą ir tritaškį, netrukus išprovokavo pražangą, po kurios sekė Brady Maneko tolimas šūvis. Rolando Šmito tritaškis pratęsė „Žalgirio“ spurtą iki 13:0.

Šioje atkarpoje K. Maksvytis žaidė mobiliu penketu be tikrų centrų – priekinę liniją sudarė R. Šmitas ir B. Manekas. Pastarasis naujokas spurto metu pelnė 8 taškus ir tapo vienu svarbiausių pergalės kalvių.

„Turėjome momentų, kur reikėjo neforsuoti, kantriau žaisti, mesti iš antros ar trečios situacijos. Brady sulaukė savo momentų, nes buvo įžaistas kamuolys gerai. Pradžioje forsavome ir buvo daug neparuoštų metimų, buvome ne ritme“, – kalbėjo puolėjas.

B. Manekas ir pirmame mače su Bolonijos „Virtus“ sunkiai įsivažiavo, bet galiausiai pataikė mačą perlaužusius metimus.

„Jam reikia patirties, jis nežaidęs Eurolygoje. Nelengva, kuo toliau bus sunkiau, atims iš jo laisvus metimus. Taip jau yra Eurolygoje, niekas jam neduos laisvų metimų. Turi pasistengti visa komanda, kad sukurtume dar geresnes progas. Pirmoje pusėje jo nesuradome, nors turint tokį žaidėją aikštėje, tai yra prabanga. Jam reikia patirties, o tokios rungtynės labai gera paskata, nes pabaiga buvo tikrai gera“, – naujoką vertino kapitonas.

O kaip E. Ulanovas vertina A. Butkevičiaus dėjimą, prikėlusį „Žalgirį“ ir nuščiuvusią areną?

„Bus geresnių, manau. Ilgas dar sezonas, sulauksime visko daug. Man epizodai nesvarbūs, svarbu, kad laimėjome šias sunkias rungtynes. Svarbiausia suprasti, kad nežaidžiame tobulai, nežaidžiame gerai, bet kažkaip laimime. Yra kur tobulėti, turime nenustoti dirbti prie tokio beprotiško tvarkaraščio“, – šyptelėjo E. Ulanovas.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia net dvejos rungtynės Eurolygoje – Ispanijoje laukia Madrido „Real“ ir Vitorijos „Baskonia“ iššūkiai.