Paskutines rungtynes Kinijoje rinktinės žaidė erdvioje ir pilnoje žiūrovų salėje, o atkaklioms varžyboms kojos nepakišo net tai, kad komandų nariai buvo išsekinti 8 valandų kelionės autobusu ir traukiniu.

Pasak pranešimo spaudai, Kanados rinktinę varžybų pradžioje lydėjo sėkmė, todėl po dviejų kėlinių ji pirmavo rezultatu 56:45. Antroje mačo pusėje Lietuvos komanda tarsi įgavo antrą kvėpavimą - ji ne tik pasivijo varžovus, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai.

Artėjant rungtynių pabaigai, negalėdami susitaikyti su pralaimėjimu, kanadiečiai pradėjo veltis į diskusijas su rungtynių arbitrais ir dėl to netrukus gavo nuobaudas: pagrindinis komandos įžaidėjas buvo nubaustas dvejomis techninėmis pražangomis, diskvalifikacine pražanga ir galiausiai buvo išvarytas iš salės. Tuo pasinaudoję Lietuvos krepšininkai sutriuškino Kanados klubų rinktinę rezultatu 107:89.

Rezultatyviausiai Lietuvos komandoje žaidė Mantas Mockevičius (32 tšk.), Petras Baločka (28 tšk.) ir Paulius Parachomikas (24 taškai).

Po mačo Ričardas Kudarauskas džiaugėsi, jog jo treniruojama Lietuvos klubų rinktinė Kinijoje iš 10 sužaistų rungtynių laimėjo 7.

Turnė organizatoriai - Kinijos krepšinio klubas "Jiangsu Yuguang" - liko patenkintas Lietuvos klubų rinktinės pasirodymu jų šalyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)