Penkias treniruotes Turkijoje jau suspėję surengti Lietuvos čempionai prieš laisvą dieną pageidavo sužaisti vienerias draugiškas rungtynes. „Karsiyaka“ ekipa kauniečius kvietė atvykti į Izmirą, kuris nuo Muglos yra nutolęs per 200 kilometrų, tačiau „Žalgirio“ stovyklos organizatoriai rado būdų, kaip Turkijos aukščiausios lygos ekipą perkalbėti ir pasikviesti į laikinais lietuvių namais tapusią Muglą.

„Karsiyaka“ ekipa praėjusiame reguliariame Turkijos lygos sezone užėmė šeštą vietą, bet gali pasigirti 2014 metais iškovota Turkijos taure.

Žalgiriečių varžovai ekipoje išlaikė komandos lyderius amerikiečius Bobby Dixoną ir Joną Dieblerį. B. Dixonas praėjusį sezoną Europos taurės varžybose pelnydavo po 18,2 taško ir rinkdavo net po 20,4 naudingumo balo.

Šį sezoną „Karsiyaka“ vadovai į komandą prisiviliojo ir vieną lietuviams gerai pažįstamą žaidėją – Juaną Palaciosą, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube.

Į Turkiją yra atvykę net 16 „Žalgirio“ krepšininkų, tad komandai šiuo metu vadovaujantis Šarūnas Jasikevičius pirmoms draugiškoms rungtynėms nusprendė sutrumpinti sąrašą.

Penktadienį dar nežais latvis Kasparas Vecvagaras ir amerikiečiai Maalikas Waynsas bei Jamesas Andersonas. „Žalgirio“ amerikiečiai vos prieš kelias dienas prisijungė prie komandos ir palaipsniui pratinasi prie žalgiriečių taktinių schemų.