Daugiau nei 8 tūkstančių fanų ASG tribūnose, kuriose buvo ir daugybė garsenybių bei pats klubo įkūrėjas Gediminas Žiemelis, sulaukę „Vilkai“ sumedžiojo pirmą pergalę tokio rango turnyre.

Nors diktavo savo sąlygas nuo pirmų minučių, „Wolves“ galiausiai turėjo gelbėtis ir kurti stebuklą ketvirto kėlinio pabaigoje – 90:88 (22:18, 22:19, 23:28, 23:23).

Likus 20 sekundžių iki finalinės sirenos „Vilkai“ dar atsiliko 80:87, bet perėmė porą kamuolių, pataikė porą tritaškių (Eigirdas Žukauskas ir Tre'Shawnas Thurmanas), iš kurių – ir vieną su pražanga, bei sukūrė tikrą krepšinio stebuklą.

Įspūdingą pasirodymą surengė puolėjas Tr. Thurmanas, finišavęs net su 31 tašku (8/9 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 3/6 baudos, 7 atk. kam.) ir 37 naudingumo balais.

17 taškų pridėjo Kristupas Žemaitis (4/5 tritaškiai), 13 – Rasheedas Sulaimonas, 7 – Eigirdas Žukauskas (8 atk. kam.), 6 – Vaidas Kariniauskas, po 5 – Adas Juškevičius ir Christianas Mekowulu.

„Bešiktaš“ gretose išsiskyrė Matthew Mitchellas su 21, Jonah Mathewsas su 20, Angelis Delgado su 18 ir Derekas Needhamas su 10 taškų.

Rungtynes dviem taikliais tritaškiais pradėję šeimininkai iniciatyvą savo rankose laikė visą pirmąją susitikimo pusę, o antrajame kėlinyje buvo atitrūkę ir dviženkliu skirtumu (37:26). Net 18 taškų per pirmus du kėlinius sušveitęs Tre'Shawnas Thurmanas leido „Wolves“ pirmauti 44:37.

Nors po didžiosios pertraukos gynybą suaktyvinę svečiai trumpam sugebėjo persverti rezultatą (62:63), Tr. Thurmanas ir Adas Juškevičius grąžino persvarą „Vilkams“ – 67:65.

Ketvirtame kėlinyje šeimininkai buvo paleidę vadeles (76:84, 80:87), tačiau surado savyje jėgų atsitiesti ir išplėšti fantastišką pergalę.


Sezoną vilniečiai pradėjo dviem skirtingomis nesėkmėmis svečiuose – net 78:105 neprilygo Paryžiaus „Basketball“ ir tik per pratęsimą 98:107 nusileido Badalonos „Joventut“.

Tuo metu numatytas trečiojo turo mačas Izraelyje su vietos „Hapoel“ dėl karo padėties buvo atšauktas.

Po savaitės „Wolves“, kurie vis dar verčiasi be Jeffery Tayloro ir Džordže Gagičiaus, viešės Slovėnijoje, kur susikaus su pergalių kol kas neturinčia Liublianos „Cedevita Olimpija“ (0-3).


Europos taurės turnyre grumiasi ir dar vienas Lietuvos atstovas – Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (1-2), kuris A grupės dvikovoje trečiadienį savo aikštėje priims pasaulio čempionate sužibėjusio latvio Andrejaus Gražulio vedamą Trento „Dolomiti Energia“ ekipą iš Italijos.

Norint patekti į Europos taurės atkrintamąsias, reikia patekti tarp šešių geriausių grupės komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)