Klaipėdiečius į pergalę vedė dar neseniai už Atlanto žaidęs Ąžuolas Tubelis. „Ryto“ sistemoje užaugęs aukštaūgis per 27 minutes praleistas aikštelėje pelnė 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

Svariai prie pergalės prisidėjo ir Ignas Sargiūnas, per 30 minučių įmetęs 19 taškų, atkovojęs 3 kamuolius ir surinkęs 13 naudingo balų.

Klaipėdos „Neptūno“ strategas Mindaugas Brazys neslėpė džiaugsmo, tačiau ir pripažino, kad „Žalgiris“ dabar nėra savo geriausios formos.

„Belieka pasidžiaugti – ne kiekvieną dieną pavyksta nugalėti „Žalgirį“. Aš vyrams prieš rungtynes sakiau, kad reikia pripažinti – „Žalgiris“ dabar nėra pačios geriausios psichologinės būsenos, jam šiek tiek trūksta žaidėjų.

Nuo pat pradžių pas mus atsirado laisvumas. Savo vyrams sakiau, kad žaisdami prieš favoritus jie turi nesijaudinti, drąsiai atakuoti. Šiandien jaudulio nebuvo, žaidėjai atakavo drąsiai“, – po mačo sakė M. Brazys.

Tiesa, ši pergalė nėra eilinė. Klaipėdos „Neptūnas“ kauniečių tvirtovėje nebuvo laimėjęs jau daugiau nei 5 metus. Paskutinį kartą pergalė Klaipėdos ekipai Nemuno saloje išplėšti pavyko dar 2018 metų spalį.

„Manau, kad ši pergalė nuskambės per visą Lietuvą ir Klaipėdą. Ten žmonės tikrai krepšinį myli, o ir pačiam populiarumui gerai, daugiau žmonių ateis į areną palaikyti“, – pakiliai kalbėjo „Neptūno“ strategas.

Vieno pagrindinių pergalės kalvių žaidimą įvertinęs „Neptūno“ strategas pabrėžė, kad Ą. Tubeliui tai buvo tarsi Eurolygos išsibandymas.

„Dabar pirmą kartą gavo Eurolygos kalibro varžovą. Matome, kad ten jis gali dominuoti. Tai tik rodo, kokio potencialo tai yra žaidėjas.

Aš treneris, kuris nedraudžiu mesti. Čia yra rizika, kuria kiti prisiima prieš jį. Ąžuolas turi pasitikėjimą, jo techniką gal ir galima tobulinti, bet metimas minkštas. Tačiau mes dėl jo nieko kitaip nedarome – jis sportuoja ir treniruojasi lygiai taip pat kaip ir visi kiti“, – teigė M. Brazys.