Kaip ir buvo galima nuspėti, tik pirmadienį Lietuvą pasiekęs, antradienį žiniasklaidai pristatytas ir su komanda vos porą treniruočių turėjęs naujokas debiutinėse rungtynėse daug progų pademonstruoti savo geriausias savybes neturėjo.

Žaidė vos 2:30 minutes, pataikė dvitaškį, gavo bloką, atkovojo kamuolį ir suspėjo dukart prasižengti.

Tai tikrai dar ne tie apčiuopiami kriterijai, pagal kuriuos būtų galima įvertinti D. Thompsono naudą ir pagalbą komandai.

30-metis 203 cm ūgio amerikietis neabejojo – dar kelios treniruotės su naujaisiais ekipos draugais leis jam greičiau atsiskleisti Lietuvos čempionų gretose.

„Akivaizdu, aš dar pasiruošimo kelyje, reikia daugiau treniruočių kartu su komanda.

Džiugu yra tai, kad antroje mačo pusėje ekipa žaidė geriau, tai pozityvus dalykas šį vakarą. Vaikinai žaidė intensyviau. Turime pasiimti teigiamus dalykus iš antrosios rungtynių pusės ir žiūrėti į priekį.

Asmeniškai žengiant į aikštę sunku nebuvo, juk tai tas pats krepšinis. Kitą vertus, su komanda esu tik tris dienas, reikia daugiau laiko, turiu sunkiai dirbti ir, manau, ateityje komandai galėsiu solidžiau padėti“, – vylėsi D. Thompsonas.

Dar prieš šias Eurolygos rungtynes Š. Jasikevičius neabejojo gera Deono sportine forma: iki atvykstant į Kauną D. Thompsonas nestokojo krūvio Ispanijoje.

„Žinoma, klausimas – kaip greitai jis perpras mūsų sistemą. Turėsime šeštadienio treniruotę, kur mes supažindinsime jį su mūsų schemomis“, – apie artimiausią darbą su naujoku kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Nors iki kitų Eurolygos rungtynių – sausio 18-osios, gera savaitė laiko, tačiau į ją įsiterpė dvejos vietinio fronto akistatos. Sekmadienį laukia LKL mačas su krizę išgyvenančiu Panevėžio „Lietkabeliu“, o sausio 15-ąją – Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio pirmoji akistata su „Šiauliais“.

Tad, naujokas komandos žaidimo sistemą ir Šaro schemas gludinti turės ne tik treniruočių salėje, bet ir mūšio lauke.

„Poilsiu nesilepinsime, kad ir kaip jo norėtume, nes žaidžiame ir savaitgalį, ir antradienį. Bet kiekvienas naujas rytas tiek Deonui, tiek ir kitiems krepšininkams, atsigaunantiems po traumų, yra labai svarbus. Šiandien matėme labai daug gerų dalykų, ypač antroje rungtynių pusėje“, – viltingai po rungtynių su Eurolygos lyderiais kalbėjo Š. Jasikevičius.

Eurolygos rikiuotė po ketvirtadienio rungtynių (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Fenerbahče162160
2.Real153208
3.CSKA134102
4.Anadolu Efes126101
5.Olympiakos11752
š.Barcelona Lassa10725
7.AX Armani8916
8.Panathinaikos89-10
9.FC Bayern89-30
10.Baskonia710-7
11.Chimki711-27
12.Žalgiris711-31
13.Maccabi611-38
14.Herbalife611-137
15.Buducnost314-198
16.Darussafaka215-186

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)