Istorines pirmąsias rungtynes Europos čempionato atrankoje žaidusi Azerbaidžano rinktinė priešintis įstengė tik pusę dvikovos, o vėliau lygiaverčių žaidėjų stokojančios viešnios ėmė nebeatlaikyti šeimininkių spaudimo.

Pastarųjų gretose Giedrė Labuckienė dar iki pertraukos suvertė 18 taškų ir, nors per likusį laiką pridėjo tik 2 taškus, liko rezultatyviausia nugalėtojų gretose.

Jei bent po sykį pasižymėjo visos 12 lietuvių, Azerbaidžanui tris ketvirtadalius taškų parūpino dvi JAV gimusios žaidėjos: 24 – Brianna Fraser, 21 – Alexandra Mollenhauer.

Lietuvės laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 58:28.

Iki šiol Azerbaidžano moterų krepšinio rinktinė buvo pasirodžiusi tik žemyno Mažųjų šalių pirmenybėse ir nėra įtraukta į FIBA reitingą.

Lietuva: Giedrė Labuckienė 20, Laura Miškinienė 12 (10 atk. kam.), Laura Juškaitė 10 (8 atk. kam.), Dalia Donskichytė (6 rez. perd.) ir Gerda Raulušaitytė – po 9, Brigita Sinickaitė ir Eglė Šventoraitė – po 8, Gabija Meškonytė ir Santa Baltkojienė – po 7;

Azerbaidžanas: Brianna Fraser 24, Alexandra Mollenhauer 21 (10 atk. kam., 6 per kam.), Dina Uljanova 9.

Pirmosios C grupės rungtynės buvo sužaistos prieš dieną ir baigėsi sensacingai – Lenkijos rinktinė išvykoje 67:62 pribloškė dabartines Europos čempiones iš Belgijos.

Lietuvos ekipa lenkių pajėgumą patikrins sekmadienį Katovicuose. Į žemyno pirmenybes pateks aštuonių atrankos grupių nugalėtojos ir keturios geriausios antrąsias vietas užimsiančios ekipos.

Europos čempionatas 2025 metais vyks keturiose valstybėse: Čekijoje, Vokietijoje, Graikijoje ir Italijoje. Šių šalių krepšininkės finaliniame etape dalyvaus šeimininkių teisėmis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją