Lietuvos čempionai trečiadienį namie varžovus nušlavė 96:70 (34:14, 24:23, 18:22, 22:11);. „Žalgiris“ pasiekė revanšą už pirmame ture patirtą nesėkmę 82:86 ir aplenkė turkus turnyrinėje lentelėje, pakildamas į 15-ą poziciją.

„Žalgiris“ susitikime nė karto neatsiliko nuo varžovų. Mačą kauniečiai pradėjo aštuoniais taškais be atsako, o po pirmo kėlinio triuškino varžovus 34:14.

Sužaidus vos 14 minučių žalgiriečiai varžovus jau traiškė 46:16.

Nors „Anadolu Efes“ surengė kelias sėkmingas atkarpas ir bandė sugrįžti į rungtynes, „Žalgiris“ visada rasdavo atsakymus ir nė karto neleido suabejoti savo pranašumu.

„Esu labai laimingas dėl savo žaidėjų. Jie klasiškai atsitiesė po mačo Belgrade. Tada buvau nusivylęs ne dėl rezultato, o dėl to, kad buvome per daug drovūs. Džiugu, kad žaidėjai turėjo tokį vakarą, nes jie galėjo pajusti tai, ką aš matau – kad jie yra geri žaidėjai, tobulėja“, – po pergalės džiaugėsi italas.

34 taškai per kėlinį ir 58 taškai per pirmą mačo pusę – šio sezono „Žalgirio“ rekordai. Kovą dėl kamuolių kauniečiai laimėjo net 40:26 ir išdalino 27 rezultatyvius perdavimus.

„Žaidėjai stengiasi suprasti tai, kaip norime žaisti. Tai yra to rezultatas. Mes turime labai nesavanaudiškus žaidėjus. Tačiau visada sakau, kad esi per daug nesavanaudiškas, rezultatas aikštėje būna toks pats, kaip būnant savanaudžiu. Tai blogas rezultatas. Mano darbas paversti juos agresyviais ir kartu dalintis kamuoliu. Tai buvo puikus mūsų mačas puolime“, – pabrėžė A. Trinchieri.

Atskirų pagyrų nusipelnė starto penkete mačą pradėjęs Dovydas Giedraitis. Jam buvo patikėta Shane’o Larkino priežiūra – varžovų žvaigždė mačą baigė vos su 8 taškais ir 5 naudingumo balais.

„Gyvenimas yra apie galimybes. Kai pamatai vos praviras duris, turi turėti charakterį jas praverti ir žengti per jas. Dovydas tą daro. Man prireikė 15 dienų suprasti, ką jis gali mums duoti. Dabar jis yra labai svarbus mūsų žaidėjas, visada dengiantis pavojingiausius varžovus. Sunku jį palyginti su kitais žaidėjais, bet jis žaidžia lyg pagal knygelę. Neprisimenu kito tokio žaidėjo“, – auklėtinį gyrė treneris.

Ši pergalė pažymėjo pirmąjį A. Trinchieri mėnesį prie „Žalgirio“ vairo. Šio metu kauniečiai Eurolygoje per septynis mačus iškovojo keturias pergales.

„Neturėjau niekam kitam laiko tik treniruoti ir keliauti, – laikotarpį Kaune įvertino A. Trinchieri. – Tikiu, kad kiekviena organizacija turi savo stilių. Tu vienaip treniruoji Madrido „Real“, kitaip Miuncheno „Bayern“, dar kitaip „Žalgirį“. Ką aš stengiuosi padaryti – panaudoti visas savo krepšininkų žinias ir įvesti agresyvesnę gynybos ir puolimo sistemą. Vietoje to, kad lauktume, jog kažkas nutiktų, stengiamės tą išprovokuoti patys. Žaidėjai kartais žiūri į mane nesuprasdami, ką reikia daryti, bet po truputį tobulėjame. Matau daug tobulėjimo mūsų komandoje.“

„Žalgiris“ nutraukė šešių iš eilės pralaimėjimų prieš „Anadolu Efes“ seriją – paskutinį kartą prieš šį klubą Lietuvos čempionai buvo laimėję dar 2020 m.

Tai buvo 28-asis Eurolygos mačas iš eilės, į kurį „Žalgirio“ arenoje visi bilietai buvo parduoti. Šis skaičius netrukus augs iki 30, nes bilietų nebėra ir į penktadienį vyksiančias rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“ bei kovo 1 d. susitikimą su Pirėjo „Olympiacos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)