Fantastiškai sužaidė gynėja Agnė Černeckytė, kuri pelnė 28 taškus (6/8 tritaškių, 7 atkovoti kamuoliai). Būtent ji likus šiek tiek daugiau nei keturioms minutėms iki rungtynių pabaigos ėmėsi iniciatyvos, pelnė 9 taškus iš eilės ir leido Lietuvai atsiplėšti dviženkle persvara.

Dvigubą „dublį“ vėl surinko ir vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė – 10 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Vieno atkovoto kamuolio iki šio rodiklio trūko Laurai Juškaitei – 16 taškų, 9 atkovoti kamuoliai.

Lietuvos rinktinė didele persvara laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (35:19) ir tai buvo vienas pagrindinių pergalės aspektų. Dar akivaizdesnis buvo lietuvių taiklumas metant tritaškius – jos realizavo beveik 70 proc. tolimų metimų (9/13). Savo ruožtu graikės pataikė vos 1 iš 8 tritaškių.

Tačiau Lietuvos merginos suklydo net 35 kartus, o graikės prarado tik 14 kamuolių.

Eleanna Christinaki Graikijos komandai pelnė 27 taškus.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė Matozinjuje žais su Belgijos krepšininkėmis, kurios penktadienį 39:57 pralaimėjo serbėms.

B grupės turnyro lentelė:

1.Serbija204
2.Belgija113
3.Lietuva113
4.Graikija022

Turnyre dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes. Į antrą varžybų etapą pateks po tris geriausias grupių komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)