Belgrade prie tuščių tribūnų vykusiose rungtynėse „Maccabi“ pranašesni buvo 83:76 (21:21, 21:19, 14:22, 27:14).

Prasidėjus paskutinei mačo minutei rezultatas dar buvo lygus, bet Wade’as Baldwinas išprovokavo Brady Maneko pražangą ir baudų metimais suteikė pranašumą „Maccabi“, o „Žalgirio“ atakos metu A. Butkevičius pametė kamuolį ir stabdydamas varžovą užsidirbo nesportinę pražangą. Ji virto trimis taškais į svečių krepšį ir kapituliacija – 81:76.

„Visų pirma, jeigu kas nors galvoja, kad Arno klaida mums kainavo pergalę – jis nėra tikras „Žalgirio“ fanas. Taip, tai buvo bloga klaida, bet niekada negali kaltinti vieno žaidėjo. Jis atliko labai daug gerų dalykų. Žaidėme puikiai, gerai ir blogai. Rungtynes mums kainavo paskutinės trys minutės.

Praradome energijos, o pergalę taktiškai kainavo kova dėl atšokusių kamuolių. Tai buvo milžiniška bėda. Mūsų aukštaūgiai turi atlikti geresnį darbą ties tuo, taip pat ir visa komanda.

Gera kova dėl kamuolių priklauso nuo užimtos pozicijos, energijos, kietumo, noro ir užsidegimo. Tam tikri gynybiniai sprendimai gali sukelti bėdų, bet viskas remiasi į norą ir užsidegimą. Turėjome gerų momentų, bet tai mums itin skaudžiai kainavo“, – po nesėkmės kalbėjo A. Trinchieri.

Kai rungtynių likimas jau buvo aiškus italas dar paprašė minutės pertraukėlės, kurios metu auklėtiniams davė pylos dėl šių kūno kalbos.

„Tikiu, kad pralaimėdamas tokias rungtynes esi itin nusivylęs, bet nepriimu to. Tą pasakiau savo žaidėjams. Šiandien nebuvo blogos rungtynės, tik blogas rezultatas. Mes žaidėme, kovėmės. „Maccabi“ yra puiki komanda. Sugebėjome kontroliuoti W. Balwiną ir Lorenzo Browną, bet kentėjome ties fiziškumu.

Ne visada žaisime prieš tokią atletišką komandą, bet privalome geriau kovoti dėl kamuolių. Dėl mūsų kūno kalbos.. Mes pamirštame iš kur atėjome. Kai atvykau prieš du mėnesius buvome mirę“, – pridėjo „Žalgirio“ treneris.

Kitas rungtynes Eurolygos kauniečiai žais kovo 15 d., kai Miunchene susigrums su „Bayern“ (12-16).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)