Abi komandos pastaruoju metu prarado pagreitį – sezono pradžioje žemyną stebinę Lucos Banchi auklėtiniai (17/12) šiuo metu jau yra iškritę iš pirmo šešeto, garantuojančio vietas ketvirtfinaliuose.

O triskart iš eilės suklupęs „Žalgiris“ (11/18), panašu, jau gali tik pasvajoti apie papildomą atkrintamųjų varžybų etapą.

Negana to, kauniečius vėl pjauna traumos – susižeidė Rolandas Šmitas, žaisti negali Karolis Lukošiūnas, kai kurių kitų krepšininkų sveikatos būklė taip pat nėra ideali.

Tad tradicinę spaudos konferenciją prieš rungtynes A. Trinchieri pradėjo žodžiais, kuriais tikisi mobilizuoti komandą.

„Pakalbėkime apie atsakomybes. Būti žaidėju ir treneriu „Žalgiryje“ – šaunu, daug privalumų. Bet aš nežinau jokio darbo, kuriame nebūtų atsakomybės. Dėl daugelio objektyvių ir nuobodžių priežasčių komanda pastaruoju metu stringa, nepaisant to, rytoj mūsų darbas bus pasirūpinti, kad sirgaliai galėtų didžiuotis įdėtomis pastangomis“, – sakė 55-erių italas.

Tuo metu banguojantį būsimų oponentų žaidimą jis pirmiausia aiškina konkurencija.

„Žaidžiame brutaliausiose varžybose pasaulyje – labai sunku išsilaikyti vienodame lygyje. Vis tiek „Virtus“ sezonas – neįtikėtinas, jie ilgą laiką buvo stipriausių ketverte, dabar tebėra labai stiprūs kandidatai finišuoti pirmame aštuonete. Ir tam yra aiškių priežasčių“, – dėstė A. Trinchieri.

Pirmiausia jis išskiria Danielį Hackettą, Alessandro Pajolą ir Isaia Cordinier – teigia, kad visus tris įtrauktų į geriausiai besiginančių Eurolygos gynėjų penketą.

„Tai lyg turėti Paolo Maldini ir Alessandro Nestą vienoje komandoje, – palygino A. Trinchieri, prisiminęs legendinių savo mėgiamos „Milan“ futbolo komandos vidurio gynėjų tandemą. – Jie agresyviai braunasi į perdavimų linijas ir griauna puolimo sumanymus. O D. Hackettas apskritai yra vienas mano mėgstamiausių žaidėjų, kuris tyliai pluša tamsoje, užkulisiuose.“

Tuo metu scena Bolonijoje priklauso šį mėnesį 38-ą gimtadienį švęsiančiam snaiperiui Marco Belinelli ir aukštaūgiui Tornikei Šengelijai.

„M. Belinelli – kaip dinozauras, jis žaidžia krepšinį, kuris jau išnyko. Vis mažiau lieka krepšininkų, sugebančių žaisti be kamuolio, o jis šiuo aspektu yra karalius, – atsiliepė „Žalgirio“ vairininkas. – Taip pat džiaugiuosi puikiu momentu savo tautiečio L. Banchi karjeroje – žinau, kad jis yra labai sunkiai dirbantis žmogus.“

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Virtus“ antradienį prasidės 20 val. Ketvirtadienį tuo pačiu laiku kauniečiai namuose priims Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Primename, kad „Žalgiris“ įveikė „Virtus“ pačiose pirmose šio sezono rungtynėse Bolonijoje rezultatu 82:79.

1999-aisiais šios komandos varžėsi Eurolygos finale, kurį laimėjo „Žalgiris“ – istorinis pasiekimas bus minimas ir antradienį Nemuno saloje.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją