Krepšininkas, grįžęs į sau puikiai pažįstamą aplinką, pasidalijo įspūdžiais su „Žalgiris TV“.

„Labai smagu grįžti. Dar tik kelios dienos kaip treniruojuosi su komanda, viskas labai šviežia, – kalbėjo K.Lukošiūnas. – Gavau agento žinutę, kad treneris nori pakalbėti ir pamatyti mane treniruotėje. To atvažiavau ir štai aš čia.“

Taiklią rankelę turintis K.Lukošiūnas jau spėjo pasikalbėti su vyriausiuoju komandos treneriu Andrea Trinchieri apie savo būsimą vaidmenį „Žalgirio“ gretose.

„Turėjau trumpą pokalbį su treneriu, ką jis mato manyje, ko tikisi, ką jis norėtų, kad atlikčiau aikštėje, ko ateityje iš manęs reikalaus, – kalbėjo krepšininkas. – Kiek stebėjau žalgiriečių rungtynes, žaidimas tikrai pasikeitė – agresyvumas, kiekvienoje atakoje kiekvienas žaidėjas save atiduoda 100 procentų tiek puolime, tiek gynyboje. Tas nenuspėjamumas, įdomesni deriniai. Toks tas trenerio braižas.“

Snaiperis pridūrė, kad tikisi, jog jam pavyks išpildyti A.Trinchieri sumanymus aikštėje atakuojant iš tolimos zonos.

„Tikriausiai, be abejo, tai yra mano stiprybė. Kaip jis pats sakė, tam jis ir mane kviečiasi. Tikiuosi pateisinsiu jo lūkesčius“, – aiškino K.Lukošiūnas.

Žalgirietis sezoną pradėjo be klubo, o lapkričio mėnesį prisijungė prie „G lygoje“ žaidžiančios „Salt Lake City Stars“ ekipos. Už Atlanto vilnietis spėjo sužaisti 5 susitikimus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 3,8 taško.

„Iš tikrųjų, įdomi patirtis, visiškai skirtingas krepšinis. Mes europiečiai galbūt to ir nesuprantam, kol patys to nepabandome. Taisyklės, aikštė – tiesiog kitokia krepšinio filosofija. Patirtis, kokia buvo tokia buvo, bet nieko, dabar reikia judėti pirmyn“, – tikino žalgirietis.

Individualiai iki prisijungimo treniravęsis K.Lukošiūnas jau lieja prakaitą „Žalgirio“ treniruotėse. Žalgirietis džiaugėsi komandoje vėl sutiktais pažįstamais veidais bei kalbėjo, kurių komandos draugų labiausiai pasiilgo.

„Su Tučiu (T.Saboniu – past.) praleidžiu daug laiko – tiek vasarą, tiek sezono metu. Tučio pasiilgau. Keenaną smagu matyti tokioje sportinėje formoje, kaip jis žaidžia. Dovis, Ule, Arnas, Dimša – lietuviai, bet, aišku, ir užsieniečiai“, – tikino krepšininkas,