Po Nemuno saloje sunkiai laimėtų rungtynių prieš Berlyno ALBA (77:71) naujojoj trenerio vedami žalgiriečiai neturėjo rimtesnių argumentų Prancūzijoje, kur nė karto nepirmavo ir 79:93 krito Vilerbano ASVEL. Pastarasis ne tik nutraukė 10 iš eilės pralaimėjimų seriją, bet ir apskritai iškovojo pirmą pergalę namų arenoje.

Kauniečius į neviltį varė Prancūzijos vicečempionų trijulė – Timothe Luwawu-Cabarrot su 27 taškais (29 naud. balai) ir Youssoupha Fallas (36 naud. balai) bei Parrisas Lee (31 naud. balas) su 22 taškais, kartu sumetę beveik tiek pat kiek visas „Žalgiris“ (71 prieš 79) ir sukaupę gerokai daugiau naudingumo balų (96 prieš 67).

„Bandėme skirtingus dalykus prieš juos, bet niekas neveikė. Tikiu, kad man nepavyko įtikinti komandos kautis kiečiau. Tai – mano atsakomybė.

Galiu atsakyti paviršutiniškai, kad Y. Fallas yra aukštesnis už visus, bet tiesa yra ta, kad mes nepakankamai fiziškai kovėmės ir neturėjome užtektinai energijos. Jei nusileidi ūgiu, turi būti greitesnis ir stipresnis, o jeigu esi pasyvus, toks ir rezultatas“, – po skaudaus mačo sakė Andrea Trinchieri.

Žaliai-baltų gretose Keenanas Evansas finišavo su 21 (5/7 tritaškiai, 5 rez. perd., 6 klaidos), Lukas Lekavičius ir Rolandas Šmitas – su 13, o Tomas Dimša – su 10 taškų.

Statistika

Pagal bendrą komandų efektyvumą ASVEL taip pat buvo galva pranašesnis – 115 prieš 67.

„Tai buvo blogas vakaras „Žalgirio“ fanams, žaidėjams ir man pačiam. Tai buvo silpnas mūsų pasirodymas tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų. Bet taip jau nutinka. Pirmose savaitės rungtynėse, kurias laimėjome, išeikvojome daug fizinės ir psichologinės energijos bei nesugebėjome jos atkurti.

Mes stengėmės, bet atrodėme prastai. Ir aš nemėgstu žodžio „stengtis“, nes jame yra iškart užkoduota galima nesėkmė – neva kažką darai ir tada pažiūri, ar to gana. Ir mes šiandien tik stengėmės. Be tinkamos koncentracijos bei fizino ir psichologinio kietumo“, – nevyniojo žodžių į vatą Andrea.

Jo teigimu, jis nujautė, kad problemų šioje darbovietėje anksčiau ar vėliau kils.

„Kai aš sutikau priimti „Žalgirio“ pasiūlymą, žinojau, kad taip nutiks, nes komandai reikia laiko, treniruočių, keletos kitų dalykų ir patirties tokiems žaidėjams kaip Edmondas, kurie yra pirmą kartą Europoje. Jis stengiasi supersunkiai, bet susiduria su iššūkiais.

Atvykęs čia aš komandos prašiau tik trijų dalykų: niekada nepasiduoti, neieškoti pasiaiškinimų ar pasiteisinimų ir nebijoti klysti. Manau, kad šį vakarą dviejų iš šitų trijų punktų nesilaikėme“, – tvirtino A. Trinchieri.

Paklaustas apie sėkmingesnį nei antradienį R. Šmito žaidimą italas komplimentų sakyti nesutiko nė vienam savo auklėtiniui.

„Nemanau, kad yra gerai kalbėti apie individualius pasirodymus po tokio skaudaus pralaimėjimo. Mes pralaimėjome, blogos rungtynės ir prastas mūsų pasirodymas. Visi žaidė blogai ir aš treniravau blogai. Tai ir viskas. Labai paprasta ir tiesu“, – nukirto jis.

Vertindamas, ką pamatė per pirmąsias 80 gryno žaidimo minučių „Žalgiryje“, A. Trinchieri pakartojo, kad pamatė, jog trūksta laiko.

„Mums reikia laiko treniruotėms, o jo kol kas nėra. Bet aš nemėgstu pasiteisinimų, yra kaip yra. 1-1. Laimėjome namuose, pralaimėjome svečiuose. Mes stengsimės... Ne, mes būsime geresni“, – tikino specialistas iš Italijos.

Panašias problemas išskyrė ir K. Evansas.

„Nebuvome pakankamai fiziški, o jie žaidė per Y. Fallą ir jis darė, ką norėjo. Neapsigynę negalėjome bėgti į greitąjį puolimą ir mums tai apsunkino reikalus. Negalėjome pagauti ritmo ir leidome varžovams pasijausti per patogiai“, – pareiškė amerikietis.

Pirmą akistatą dar Kazio Maksvyčio eroje Kaune taip pat laimėjo ASVEL – 91:88.

Lietuvos čempionai Eurolygoje ir toliau žinsgniuoja tik 16-i ir nuo įkrintamųjų zonos atsilieka keturipmis pergalėmis.

Kita savaitė – taip pat dviguba: antradienį „Žalgiris“ svečiuosis Valensijoje ir sieks revanšo prieš vietos „Basket“, o penktadienį viešės Barselonoje.

Prieš tai, šį sekmadienį, žalgiriečių laukia LKL išvyka pas Virginijų Šeškų ir Jonavos „Cbet“ klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)