Milane lapkričio pabaigoje vykusiame mače „Olimpia“ žalgiriečiams nusileido 70:83.

Likus trims turams tiek „Žalgiris“, tiek „Olimpia“ bei Belgrado „Partizan“, „Valencia“, Stambulo „Anadolu Efes“ (visos trys po 14/17), Miuncheno „Bayern“ (13/18) pretenduoja į 10-ą vietą, kuri leistų sezoną pratęsti „įkrintamosiose“ varžybose.

„Žalgiris“ dizainerius yra įveikęs jau triskart iš eilės ir nors „Olimpia“ praėjusią savaitę patiesė tiek „Monaco“, tiek Stambulo „Fenerbahče“, italų žaidimas banguoja viso sezono metu, o išvykose jis tragiškas – vos trys pergalės per 15 mačų.

„Olimpia“ gretose naudingiausias Nikola Mirotičius – 18,7 naudingumo balų per mačą, jis taip pat pelno po 17,1 taško.

Stipriai Milano komandos žaidimas priklauso ir nuo kito lyderio – Shavono Shieldso: 16,2 taško ir 17,9 n. balo per rungtynes.

Prieš ketvirtadienio rungtynes „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri negailėjo pagyrų būsimiems varžovams.

„Tikiu, kad visi, turiu omeny žaidėjus, trenerius, klubo adminstraciją, sirgalius, žinome, kokios svarbos rungtynės mūsų laukia.

Laukia komanda, pasiekusi geriausią savo sportinę formą, tą įrodo rungtynės Monake (laimėjo 98:80) ir geros, sunkios rungtynės namuose prieš „Fenerbahče“. Visi geriausi žaidėjai gali padėti Milanui, įskaitant ir Nikolą Mirotičių, D. Shieldsą, Nicolo Melli.

Rungtynių tvarkaraštis toks, kad varžovai atvyksta į „Žalgirio“ areną ir mes koncentruojamės į tai, ką mes galime padaryti geriausiame lygyje“, – tvirtino A. Trinchieri.

„Olimpia“ ekipą sezono metu kamavo traumų virtinė, anot italo, tai turėjo įtakos varžovų progresui, bet dabar visi žaidėjai sveiki.

„Nemanau, kad turime daryti gilias išvadas iš varžovų sezono statistikos, turiu omeny gynybą ir puolimą.

Savo ruožtu mūsų gretose trūks labai svarbaus Rolando Šmito. Belieka pakartoti, kad „Olimpia“ – labai gera komanda“, – teigė A. Trinchieri, paklaustas apie varžovų gynybos stilių.

Jis nenorėjo lyginti N. Mirotičiaus žaidimo Barselonoje ir naujame karjeros etape Milane.

Anot A. Trichieri, karjeros stoteles pakeičiantys žaidėjai patenka į skirtingą aplinką, skirtingą atmosferą ir skirtingus tikslus keliančią komandą nei ankstesnioji.

„Žinau tiek, kad N. Mirotičius yra vienas geriausių puolėjų dabartinėje Eurolygoje. Jis pelno taškus žaisdamas nevienodą kiekį minučių, jis randa galimybių pasižymėti nepaisant rungtynių eigos. Nikola turėjo traumą, kurią ilgai gydėsi, dabar jis žaidžia išnaudodamas savo potencialą“, – teigė A. Trinchieri.

Pasak italo, nebūtų logiška koncentruotis tik į N. Mirotičiaus ir D. Shieldso sustabdymą.

„Varžovai turi mažiausiai 6–7 žaidėjus, kurie gali pelnyti po 20 taškų. Turiu paprastą pavyzdį. N. Melli finalo ketverte pelnė virš 20 taškų ir tik todėl, kad komanda pralaimėjo jis netapo naudingiausiu žaidėju. Jeigu jis sugeba finalo ketverte pelnyti tiek, jis tą gali padaryti bet kuriose rungtynėse.

Tai žaidėjas, kuriam komandos rezultatai yra aukščiau asmeninių rodiklių.

Jeigu dėmesį telksime tik D. Shieldsui ir N. Mirotičiui, tada kažkas tikrai iššaus.

Devonas Hallas, N. Melli gali pelnyti taškus, Johannesas Voigtmannas gali pataikyti keturis tritaškius per kelias minutes. Tai yra puikiai sukomplektuota komanda ir tik dėl traumų jie mus lenkia tik viena pergale. Milano sezonas sunkus, bet tam yra priežasčių“, – pabrėžė A. Trinchieri.

Anot jo, varžovų sportinę formą lėmė ne tik į rikiuotę grįžę žaidėjai.

„Kiekviena komanda keičiasi sezono metu. Žaidėjų forma kinta ir bandai kažką pritaikyti prie esamos situacijos.

Faktas tas, kad dabar varžovai pasiekė savo geriausią formą ir Milanas suvokia, kad net ir šioje situacijoje gali patekti į įkrintamąsias. Prieš porą mėnesių jie patys turbūt tai būtų laikę palaima. Noriu, kad net ir sirgaliai kiekvienoje atakoje būtų maksimaliai įsitraukę. Norisi maksimalios energijos iš visų.

Mūsų gydytojų, administracijos, sirgalių. Noriu stabdymo, atkovotų kamuolių, pasiaukojimo, bet ne švelnaus žaidimo. Reikia, kad arena būtų įsitraukusi. Žinau, kokios tai bus rungtynės ir mums reikia visų pagalbos“, – priminė A. Trinchieri.

Jis gyrė šio sezono naujovę – įkrintamųjų atsiradimą Eurolygoje.

„Tai nuostabu. Juk kokia situacija turnyro lentelėje nuo 9 iki 15–16 pozicijų. Komandos yra gyvos, pažiūrėkite į mus. Kai atvykau, mes buvome iškritę iš visur. Išsaugojome viltį gyvą tik dėl įkrintamųjų sistemos. Nėra net ką galvoti, tai nuostabu.

Taip, daugiau rungtynių, daugiau streso, bet varžyboms reikia mažų pokyčių. Eurolyga gyvuoja daug metų, bet šie maži pokyčiai gali stumti lygą į priekį“, – pažymėjo A. Trincheiri.

Dvikovos pradžia ketvirtadienį Kaune – 20 val.

Milžiniškos svarbos akistata

Nesėkmės atveju ketvirtadienį „Žalgirio“ šansai galutinai užsivertų, pergalės – toliau gyvuotų. Viena aišku, kad „Žalgiriui“ reikia laimėti visus tris likusius susitikimus ir laukti palankių rezultatų.

15 pergalių yra minimali riba, kurios reikės norint užimti dešimtą vietą, nes „Partizan“ ir „Valencia“ dar žais tarpusavyje ir kažkuri komanda tikrai surinks tokį laimėjimų kiekį.

„Olimpia“ šansus iš esmės nuspręs šios savaitės rungtynės Kaune. Ettore Messina auklėtiniai neturi tarpusavio pranašumo prieš „Partizan“, kol kas šio neturi ir prieš „Žalgirį“. Visą sezoną Milano komanda niekaip neranda kelio į pergales išvykose, tačiau tikėjimo kiek įpūtė praėjusios savaitės pergalė Monake – 98:80.

Per likusius turus sėkmę varžovų teritorijose teks gaudyti prieš vėl įkaitusį „Žalgirį“ ir penkių iš eilės pergalių seriją fiksuojančią „Maccabi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją