Pirėjo „Olympiakos“ (16/11) Nemuno saloje buvo pranašesni rezultatu 95:76 ir Lietuvos čempionus nurungė šeštą kartą iš eilės.

„Jie žaidė nuostabiai, vienodai kietai tiek fiziškai, tiek psichologiškai, kaip tikra finalo ketverto komanda. Jie mus tiesiog sunaikino. 20 min. stengėmės, kaip įmanydami, bet po pertraukos aikštėje nebepasirodėme“, – sunkiai dūsavo A. Trinchieri.

Graikijos čempionams trūko net trijų gynėjų, dėl to persivaryti kamuolį per aikštę taupant likusių jėgas kartais padėdavo puolėjas Kostas Papanikolaou.

Bet daug problemų sprendė Thomasas Walkupas, žaidęs panašiai kaip Graikijos ir Lietuvos rinktinių akistatoje praėjusiame pasaulio čempionate ir pelnęs 22 taškus bei atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.

Šešėlyje liko kitas buvęs žalgirietis Ignas Brazdeikis, į savo buvusios komandos krepšį įridenęs vienintelį dvitaškį.

„Žalgiriui“ pusę rungtynių laikytis leido geriausią Eurolygos gynybą draskę Keenanas Evansas ir Rolandas Šmitas, per du kėlinius kartu sukaupę 28 taškus.

Bet po pertraukos jiems abiem gyvenimas jau buvo gerokai sunkesnis. O visa komanda, anot A. Trinchieri, tiesiog pakriko.

„Norite pamatyti kraujo, bet nereikia badyti pirštais. Būtų lengviausia kažką apkaltinti, o man lengvi dalykai nepatinka. Faktas, kad beveik mėnesio pertrauka Eurolygoje išmušė iš ritmo. Gavome pamoką, iš kurios reikia pasimokyti – žaisti komandiškai puolime ir gynyboje, būti tvirtiems psichologiškai.

Pasidavėme šiek tiek per anksti. Visi pradėjo galvoti vien apie savo atsakomybės sritis, ir ryšiai aikštėje nutrūko. Žinote, kai prietaisas prijungtas prie tinklo, dega žalia švieselė. O mums visos lemputės buvo raudonos – nėra ryšio. Tai buvo patikrinimas realybe, skaudus pralaimėjimas namuose. Bet mes nesugriūsime, analizuosime, atsitiesime“, – dėstė 55-erių specialistas.

Iškalbusis italas šįkart klausimų vengė ir iškart pareiškė neketinantis vertinti individualių žaidėjų pasirodymų.

„Bet nepamirškite, kad tie, kurie šiandien buvo labai prasti, prieš tris savaites buvo herojai, suteikę šiai komandai vilties, kurią visi aplinkui buvo praradę. Taip, ir aš dabar esu susierzinęs, piktas, bet turiu būti objektyvus ir nebadyti pirštais“, – pakartojo A. Trinchieri.

Jo nuomone, nebūdinga pertrauka „Žalgiriui“ pakenkė psichologiškai.

„Norint varžytis su tokiomis komandomis kaip „Olympiakos“, reikia būti įsitempusiam. Tai – tarsi psichologinė elektra. Jei jos trūksta, galynėtis negali. Tai ateina iš pasitikėjimo, ritmo. Turėjome neįtikėtiną mėnesį Eurolygoje, o šiandien viskas išsisklaidė.

Galima treniruoti raumenis, įgūdžius, o mano minėtą psichologinę būklę lavinti daug sunkiau. Kaip tai darysime? Matysime“, – samprotavo Kauno klubo vairininkas.

Šeimininkams penktadienį trūko susižeidusio Dovydo Giedraičio, svečių nuostoliai buvo gausesni: perimetro grandyje kartu su sezoną Kaune pradėjusiu Nazu Mitrou-Longu žaisti negalėjo Nigelis Williamsas-Gossas ir Giannoulis Larentzakis, priekinėje linijoje – Nikola Milutinovas.

Tai buvo 33-ia komandų tarpusavio akistata istorijoje, „Žalgirio“ sąskaitoje liko 14 pergalių.

Pirmo Eurolygos reguliaraus sezono rato akistatą Pirėjuje šeimininkai laimėjo 89:72.

Paskutinį sykį įveikti OLY žalgiriečiams pavyko dar tuomet, kai Th. Walkupas priklausė jų stovyklai – 2021-ųjų pradžioje lemtingas buvo būtent jo metimas paskutinę sekundę.

Kitas Eurolygos rungtynes kovo 7 d. „Žalgiris“ žais išvykoje su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją