Pergalė – ilgai laukta, nutraukusi šešis turus trukusią sausrą. Ir vis dėlto nei išvaizdi, nei iškalbinga.

„Žalgiris“ sunkiai įveikė komandą, kuri tebėra įklimpusi traumų liūne ir šiame Eurolygos sezone apskritai nė karto nelaimėjo svečiuose.

Pudruoti realybės nemėgino ir pirmą kartą jam siunčiamas „Žalgirio“ arenos ovacijas išgirdęs A. Trinchieri.

„Neatrodėme gerai, pabaiga buvo komplikuota. Kažkas protingesnis už mane yra pasakęs, kad patirtis yra visų klaidų suma. Ko jau ko, o įtemptų rungtynių pabaigų patirties šiai komandai netrūksta, spaudimas pagaliau laimėti buvo neįtikėtinas. Vis dėlto pergalės nusipelnėme ir pasiekėme ją ne dėl kažkieno herojiško pasirodymo, o kaip komanda“, – komentavo 55-erių italas.

Mačo pradžioje kauniečius kamavo įprastos bėdos – gynyba buvo kiaura, varžovai kartojo metimus, o vienintelį dvitaškį per pirmą kėlinį įritino Laurynas Birutis. Eilinį kartą kliautis reikėjo tolimais metimais, bet vėliau situacija sulig kiekvienu ketvirčiu taisėsi.

Kai ALBA jau nebeatrodė pajėgsianti pasiūlyti kažko daugiau, svečiai pričiupo prisnūdusius Lietuvos čempionus tritaškių papliūpa ir paskutiniame kėlinyje grąžino intrigą. Lengviau atsikvėpti žalgiriečiai galėjo tik įsibėgėjus paskutinei minutei, kai tapo nebepavejami vienu metimu.

„Buvome šiek tiek nuspėjami, kartais perlaikydavome kamuolį. Nors jis ir buvo judinamas, pranašumų nesusikurdavome, krepšinis nebuvo puikus“, – pripažino A. Trinchieri, labiausiai nusivylęs 17 ALBA puolime atkovotų kamuolių, o taip pat žadėjęs keisti saviškių puolimo sistemą, kad daugiau krepšininkų aktyviai dalyvautų atakose.

Naujojo „Žalgirio“ vairininko teigimu, rungtynės buvo laimėtos ne kokybe, o pastangomis, ir šia prasme neprilygstamas buvo Lukas Lekavičius.

„Šią komandą treniruoju tik 26 valandas, tad žinojau, kad negaliu prašyti tobulų rungtynių. Bet prašiau tobulų pastangų, ir žaidėjai man padėjo, buvo geresni už mane. Į šios dvikovos plakatą reikėtų įdėti L. Lekavičių, kuris šiuo aspektu ypač padirbėjo, atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Lukas – specifinis žaidėjas. Jam trūksta ūgio, bet jis nieko nebijo, išnaudoja greitį ir žaidžia lyg būtų dvimetrinis“, – įžaidėją, kurį kadaise tarpusavio akistatoje per į televizijos eterį patekusią buvusios savo komandos Miuncheno „Bayern“ minutės pertraukėlę pavadino „neūžauga“, gyrė italas.

Komplimentų susilaukė ir Tomas Dimša, taip pat Keenanas Evansas – pasak A. Trinchieri, viso mačo metu nežibėjęs, bet pabaigoje parodęs lyderio savybes.

Lyginant su pirmtako Kazio Maksvyčio naudota rotacija, A. Trinchieri labiausiai nurėžė Dovydo Giedraičio minutes (gynėjas ant parketo praleido vos 18 sek.), suteikdamas daugiau šansų pasirodyti Austinui Hollinsui (19 min.).

Be to, starto penkete pradėjęs Edmondas Sumneris vėliau šmėkštelėjo tik epizodiškai ir tenkinosi 10 min. žaidimo.

„Tikiuosi, manęs neprovokuojate, – sulaukęs klausimo apie amerikiečio žaidimo laiką, antakį kėlė A. Trinchieri. – Šios rungtynės buvo kietos, kilo tam tikrų problemų dėl to, kaip teisėjai traktuoja kontakto lygį. Edmondas surinko dvi kvailas pražangas, išsimušė iš ritmo ir antroje pusėje nebebuvo efektyvus, tai jam ir pasakiau. Aš pabaigoje visada žaidžiu su žaidėjais, kurie efektyviausi. Edmondas – labai talentingas, reikia tik surasti jam tinkamą nišą.

Vertinant bendrai, kažką gero galėčiau pasakyti apie kiekvieną krepšininką, taip pat visiems parodyti padarytų klaidų. Naudojau platesnę rotaciją, nes noriu pažinti žaidėjus ir komandą, mano paties bėda, kad šįkart neradau minučių Danieliui Lavrinovičiui.“

Treneris taip pat pasisakė apie komandos kapitoną Edgarą Ulanovą.

„Manau, Ulė tikrai galėtų sužaisti geriau. Nors ir super stiprus, jis yra jautrus žmogus. Mačiau iš akių, kad po finalinės sirenos E. Ulanovas jautė ne džiaugsmą dėl pergalės, o palengvėjimą. Pats Ulė mačo pabaigoje žaidė vidutiniškai, ypač gynyboje prieš Johannesą Thiemanną. Taip būna, kai per daug galvoji apie atsakomybę. Ulę slegia didelis spaudimas, ir mano darbas bus jam padėti su tuo susidoroti“, – kalbėjo A. Trinchieri.

Kad ir kaip antradienį braškėjo „Žalgirio“ vežimas, naujasis jo vadeliotojas juokavo dar neįpusėjus kelio pamatęs tikslą. O jei tiksliau – jį išgirdęs.

„Žinau, jog mėgstate istorijas, taigi, papasakosiu vieną. Kad laimėsime, supratau antrame kėlinyje. Paskutinę mano dieną Italijoje susirašinėjau su draugais iš krepšinio pasaulio, ir jie man pasakė, kad būsiu sėkmingas naujose pareigose tik tuomet, jei priversiu „Žalgirio“ arenoje groti „Italodisco“. Per minutės pertraukėlę išgirdau šią dainą, ir viskas tapo aišku“, – pokštavo treneris, spaudos konferencijai pasibaigus savo telefone susiradęs italų grupės „The Kolors“ kūrinį ir leidęs dar kartą jo pasiklausyti.

Kaip ir pirmojo rato tarpusavio dvikovoje, kurią prieš mėnesį Berlyne šeimininkai laimėjo 64:62, abiems komandoms vis dar trūko traumuotų žaidėjų. Tiesa, „Žalgirio“ padėtis šiuo aspektu buvo žymiai palankesnė: užribyje likęs vienintelis Arnas Butkevičius, tuo metu ALBA gretose Kaune rungtyniauti negalėjo Gabriele Procida, Louisas Olinde, Žiga Samaras, Krešimiras Nikičius ir Marcusas Erikssonas.

Antradienio pergalė leido kauniečiams išlaikyti teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą tarpusavio susitikimuose su „albatrosais“ (9/7).

Jau ketvirtadienį naujieji A. Trinchieri auklėtiniai sieks revanšo išvykoje ir prieš absoliutų Eurolygos autsaiderį Vilerbano ASVEL (Prancūzija), ALBA ieškos kelių į pergalę priimdama Bolonijos „Virtus“ (Italija).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)