Jau šį trečiadienį Vilniaus klubas sieks nutraukti nesėkmių seriją mače namuose su Stambulo „Galatasaray“ ekipa iš Turkijos.

Turkijos klubo padėtis turnyro lentelėje geresnė. „Galatasaray“ ekipa per šešis mačus patyrė vos vieną nesėkmę ir C grupėje žengia antroje vietoje. Vienintelis pralaimėjimas patirtas mače su Prahos ZVVZ USK klubu iš Čekijos, turkės svečiuose nusileido varžovėms – 63:67.

„Turkių labai stipri komanda, viena iš favoričių mūsų grupėje, - teigia „Kibirkšties-VIČI“ komandos puolėja Vita Kuktienė. - Stambulo klubas turi gerą įžaidėją, kuri rungtyniauja itin komandiškai, turi gerą vidurio puolėją ir, aišku, aukštą trečią numerį Alba Torrens, kuri daug laiko turi kamuolį savo rankose ir žaidimas sukasi aplink ją.

Pirmuoju smuiku Stambulo komandoje griežia amerikietė Shavonte Zellous. 175 cm ūgio gynėja vidutiniškai per vienerias rungtynes pelno po 21 tašką, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus. Po 15 taškų per rungtynes prideda ispanė Alba Torrens, po 12 taškų pelno ir po 6 kamuolius sugriebia turkė Nevriye Yilmaz.

„Grupėje esame antroje vietoje ir turime patyrusios tik vieną pergalę, todėl, manau, mūsų rezultatai geri, - teigia „Galatasaray“ klubo žaidė N. Yilmaz. – Dabar keliaujame į Vilnių. Mūsų laukia sunkus ir itin svarbus mačas. Dirbame visa jėga ir koncentruojamės tik šioms rungtynėms. Mūsų žaidime daug bangavimo, bandysime būti pastovesnės“.

„Galatasaray“ užtikrintai pirmauja ir savo šalies pirmenybėse. Stambulo klubas iškovojęs 11 pergalių iš tiek pat galimų, užima pirmąją vietą turnyro lentelėje. Paskutiniame mače „Galatasaray“ 84:72 nugalėjo antroje vietoje žengiančias „Kayseri Kaski“ krepšininkes. Beje, šiame mače į „Galatasaray“ gretas po traumos jau grįžo aukštaūgė Sancho Lyttle, kuri, atstovaudama Ispanijai, tapo 2013 m. Europos čempionato naudingiausia žaidėja ir iškovojo aukso medalį.

Jos debiutas Turkijoje taip pat buvo įspūdingas –15 taškų per 18 min.

Turkijos čempionate rezultatyviausiai žaidžia A. Torres, kuri vidutiniškai per vienerias rungtynes pelno po 14 taškų ir atlieka 3 rezultatyvius perdavimus.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje Eurolygoje sėkmingiausiai žaidžia Vita Kuktienė. Puolėja vidutiniškai pelno po 14 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus. Sofija Aleksandravicius pelno po 10 taškų, o latvė Ieva Krastina renka po 9 taškus.

„Tikiuosi, kad „Galatasaray“ neįvertins mūsų ekipos ir atvažiuos atsipalaidavusios. Kitaip bus labai sunku su jomis žaisti, - tikina „Kibirkšties-VIČI“ žaidėja V. Kuktienė. - Mūsų raktas į pergalę yra tritaškiai metimai ir komandinis žaidimas. Norime sau pasidaryti šventę ir kausimės kiek galėdamos. Tikimės, kad pavyks nutraukti trijų pralaimėjimų seriją ir iškovoti trečiąją pergalę Eurolygoje šiemet“.

Vilniaus klubas Lietuvos čempionate šiuo metu užima antrąją vietą. Savaitgalį Lietuvos čempionės po gana atkaklios kovos 79:71 palaužė Marijampolės „Sūduvos“ ekipą. Vilniaus klubo lyderė, šalies čempionate vidutiniškai po 13 taškų pelnanti, Eglė Šniokaitė.

2013-12-18 20:30 val.

Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ (Lietuva) – Stambulo „Galatasaray“ (Turkija)

Nemokamą įėjimą dovanoja „Radiocentras“

Tiesioginė rungtynių transliacija tik per SPORTOTV.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)