Vadovaujant lietuviui klubas iki šiol kartą laimėjo ACB pirmenybes bei dukart šalies taurę, tačiau trūksta Eurolygos trofėjaus, nors „Barca“ dukart pateko į finalo ketvertą.

„Labai sunku pasakyti, ar esame pasirengę. Bet turime būti pasiruošę. Niekas kitas mums nepalengvins situacijos.

Žinome apie sunkumus, su kuriais susiduria komandos, turinčios naujų žaidėjų bei krepšininkų, rungtyniavusių Europos čempionate. Tokioje situacijoje yra daugelis komandų“, – tvirtino Š. Jasikevičius, davęs interviu „AS“ portalo žurnalistui.

Strategas sulaukė klausimo, ar su kiekvienu sezonu jaučia didesnį spaudimą laimėti Eurolygą.

„Man nerūpi spaudimas. Žinau, kad tai didžiulė šio klubo, mūsų sirgalių svajonė, bet iki jos labai toli. Aš apie tai negalvoju.

Tai svajonė, bet pirmiausia reikia viską daryti teisingai, pakloti pamatus ir suteikti galimybę tai laimėti. Tikimės, kad žaisime finalo ketverte, o ten labai greitai viskas išsisprendžia“, – teigė Š. Jasikevičius.

Atvykus strategui į Barseloną, mūšiuose su „Real“ „Barca“ fiksavo gerą pergalių balansą, tačiau pastaruoju metu lietuvio vadovaujama ekipa ėmė strigti: pralaimėta Eurolygos finalo ketverte, ACB lygoje ir Supertaurėje.

Š. Jasikevičius tam turėjo paaiškinimą.

„Praėjusio sezono pabaigoje jie buvo geresni dėl daugelio priežasčių.

Supertaurės rungtynėse ir Eurolygos finalo ketverte turėjome labai geras pozicijas, pirmavome dviženkliu skirtumu, tačiau nesugebėjome pergalingai užbaigti rungtynių.

Vis dar tvirtinu, kad turime siekti titulų ir žinoti, kaip užbaigti rungtynes. Turime sunkiai dirbti“, – kalbėjo 46-erių krepšinio specialistas.

Jis pakomentavo ir Madrido „Real“ stratego Pablo Laso atleidimą.

„Man tai atrodė keista, tačiau nenoriu per daug apie tai kalbėti būdamas „Barcelonos“ treneriu. Bet man tai pasirodė šiek tiek keista“, – nuostabos neslėpė Š. Jasikevičius.

Jį taip pat nustebino ir Ispanijos pasirodymas Europos čempionate.

„Nemeluosiu, nesitikėjau, kad jie laimės. Tai, ką Scariolo padarė su šia komanda, didelis jo nuopelnas.

Jis laimėjo skirtingus čempionatus su skirtingais stiliais ir skirtingomis komandomis. Tuomet, kai jie buvo favoritai ir kai niekas ispanais netikėjo“, – kalbėjo lietuvis.

Ispanijos čempionatą Barselonos ekipa pradės šį penktadienį (22:30 val.) svečiuose su „Gran Canaria“ ekipa, o Eurolygos turnyrą – kitą savaitę.

Šiemet ACB lygoje išvysime keturis lietuvius: Š. Jasikevičiaus treniruojamoje „Barcelonoje“ žaidžia Rokas Jokubaitis, Vitorijos „Baskonia“ gretose – Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis, o Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ ekipoje debiutavo Marekas Blaževičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją