Pirmoje tarpusavio dvikovoje „Žalgiris“ išvykoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 75:80.

Šiuo metu Eurolygos TOP-16 etapo F grupėje „Žalgiris“ su viena pergale (1/9) žengia paskutinis, aštuntas. „Lokomativ-Kuban“ (4/6) – penktas.

Prieš dvikovą „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas apgailestavo, kad dėl traumų komandai trūko pilnaverčių treniruočių. Be to, negaluoja Kauno ekipos lyderis Justinas Dentmonas.

„Kaip visada žaisdami namuose sieksime žaisti savo rungtynes, sužaisti geras rungtynes. Aišku, šiuo metu, kaip ir visą laiką, turime šiokių tokių problemų. Vėl nėra pilnos sudėties – neaišku, ar galės žaisti Vytenis Čižauskas. Per treniruotes negalėjome pilnai sužaisti – J. Dentmoną po paskutinių rungtynių kamavo skausmai. Neturėjome pilnaverčių treniruočių. Bet kokiu atveju ruošėmės kiek galėjome ir laukiame varžovų, kurie yra stiprūs“, – teigė S. Štombergas.

„Pirmas rungtynes su jais mes žaidėme tikrai gerai. Visas rungtynes kaip ir pirmavome, o tik paskutines dvi minutes paleidome. Taip kad su jais tikrai galime žaisti. Jie puolime gerai žaidžia, tačiau gynyboje turi trūkumų. Jei mes išpildysime, ką treneris prašo, mes savo žiūrovų akivaizdoje tikrai galime laimėti. Gal mums rungtynės ir nieko nelemia, tačiau varžovams – daug lemia. Tačiau mes visada einame nugalėti“, – sakė Vytenis Lipkevičius.

Nepaisant to, kad rungtynės bus kur kas svarbesnės svečiams, kauniečiai nusileisti neketina.

„Paskutinės rungtynės, kai jie pralaimėjo „Galatasaray“ klubui ir šios, su mumis, bus rungtynės, kurios jiems būtinos laimėti, norint patekti tarp keturių stipriausių grupėje. Jiems šios rungtynės labai svarbios. Tai reiškia, kad jie atvažiuos susikaupę, stengsis panaudoti viską, ką jie turi, visas savo stipriąsias savybes. Stengsis išnaudoti savo legionierius – tokiose svarbiose rungtynėse eksperimentų jau nebūna, jie remsis savo pagrindiniais žaidėjais. Mūsų laukia svarbios, įdomios, geros rungtynės“, – įsitikinęs S. Štombergas.

„Tai gera komanda, mėgsta bėgti į greitą puolimą. Labai daug žaidžia du prieš du, mėgsta mesti tritaškius. Turi gerų žaidėjų, vienas iš jų – Mantas Kalnietis, Krunoslavas Simonas, Derrickas Brownas. Tai jų stipriosios pusės“, – sakė V. Lipkevičius.

„Žalgiris“ ir „Lokomativ-Kuban“ susitiks ketvirtadienį 19.40 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)