Penktadienį puolėjas ir kiti „Lietuvos ryto“ atstovai pirmieji iš Europos taurės finalo ketverto dalyvių išmėgino Chimkų krepšinio arenos lankus. Po paskutinės treniruotės prieš šeštadienį laukiantį pusfinalį L. Robertsas, kuris dvi savaites negalėjo rungtyniauti dėl kelio traumos, teigė esantis visiškai sveikas.

„Nejaučiu jokių skausmų – tik jaudulį dėl rytoj (šeštadienį - DELFI) įvyksiančio mūšio“, – patikino legionierius iš JAV.

Prieš rungtynes aukštesnių jėgų pagalbos visada prašantis krepšininkas teigė, jog vilniečiams nėra priežasčių abejoti savo jėgomis.

„Varžovas – rimtas, bet žaisime tik vieną mačą, o ne jų seriją. Todėl privalome tvirtai tikėti savo galimybėmis ir būti maksimaliai susikaupę. Jei kažkurią akimirką stabtelsime, laiko ištaisyti padėtį gali nebelikti. Turėsime pradėti mačą labai intensyviai, nes komanda, pirmoji apsiprasianti aikštėje ir imsianti žaisti sau įprastą krepšinį, turėtų nugalėti”, – samprotavo L. Robertsas

– Jūsų nuomone, ar „Valencia“ komanda yra stipriausia iš tų, su kuriomis varžėtės šiame Europos taurės sezone? – pasiteiravome krepšininko

– Žaidėme su daug pajėgių oponentų, ir kiekviena tokia dvikova grūdino mus. Todėl manau, kad dabar mes esame labai gerai pasiruošę tokiam iššūkiui.

– „Lietuvos ryte“ esate vienas iš krepšininkų, jau turinčių nemažai tokios svarbos mačų patirties. Ką patariate jaunesniems komandos draugams?

– Padėtis paprasta: arba laimi, arba važiuoji namo tuščiomis. Sakau vaikinams, kad tokiose rungtynėse ypač svarbu nuo pirmos minutės žaisti ties galimybių riba, be to, reikšmingas kiekvieno krepšininko indėlis.

– „Valencia“ ekipa neturi aiškaus vieno ar kelių lyderių. Platus varžovų ginklų arsenalas vers „Lietuvos rytą“ koreguoti įprastą gynybos sistemą?

– Akivaizdu, kad privalėsime būti ypatingai susikaupę, nes ispanų atakų metu kamuolys juda labai greitai ir gražiai. Nėra vienos ašies, apie kurią suktųsi „Valencia“ komandos žaidimas, todėl mes turime būti pasirengę bet kokiems netikėtumams.

– Ar tokiame atsakingame susitikime galėtumėte pagerinti savo atkovotų kamuolių rekordą?

– O Dieve, nežinau (juokiasi – DELFI). Tikiuosi, kad taip, jei tik tai padės laimėti rungtynes. Šiaip ar taip, kova dėl atšokusių kamuolių turėtų būti vienas svarbiausių raktų į pergalę.

– Kaip treneris Aleksandras Džikičius bando nuteikti krepšininkus pusfinalio dvikovai?

– Mūsų komandoje yra daug jaunų vyrukų, todėl treneris nenori didinti spaudimo. Jis siekia, kad mes vienu metu būtume ir atsipalaidavę, ir susikoncentravę – manau, toks požiūris turėtų mums padėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją