Legendiniai žalgiriečiai atstovavo praėjusių metų čempione tapusiai „Žalgirio“ administracijos komandai, o be jų turnyre varžėsi ir praėjusių metų vicečempionė „Lytagra“, „Žalgirio“ Klubo, „Green White Boys“, Panevėžio „Ambasados“ komanda, sudaryta iš „Žalgirio“ Klubo narių, ir turnyro debiutantai – „Tesonet“.

Komandos buvo suskirstytos į dvi grupes po 3 komandas. Grupėje pirmąsias vietas užėmę dalyviai susitiko finale, 2-ąsias – kovojo dėl 3-osios vietos, o paskutinės grupės komandos susitiko dėl 5–6 vietų.

Staigmeną jau grupių etape pateikė „Tesonet“ komanda, kuri rezultatu 40:32 įveikė „Žalgirio“ administraciją ir, B grupėje laimėjusi visas rungtynes, iškopė į finalą.

A grupėje pirmą vietą užėmė „Lytagra“, iškovojusi teisę kovoti dėl čempionų titulo. Finaliniame susitikime „Tesonet“ pademonstravo dominuojanti žaidimą ir iškovojo triuškinamą pergalę – 69:34.

Trečiąją vietą iškovojo „Žalgirio“ administracija, rezultatu 47:26 įveikusi Panevėžio „Ambasadą“. Penkti turnyre linko „Žalgirio“ Klubo žaidėjai, kurie 32:26 įveikė „Green White Boys“.

Pasibaigus turnyrui, po metų ant parketo sugrįžęs M.Kalnietis dalijosi savo įspūdžiais su „Žalgiris TV“.

„Praėjo praktiškai metai laiko, kai buvau išėjęs ant parketo. Jausmas keistas labai, tikrai neslėpsiu. Ne be reikalo yra sakoma: jeigu nori žaisti, turi treniruotis. Tie metai be treniruočių atsiliepė. Į aikštę nenorėjau išbėgti, o P.Jankūnas ne įkalbinėjo, o liepė išbėgti. Buvo paprasta, – pasakojo M.Kalnietis. – Svarstėme, kad pirmosios rungtynės bus šaltas dušas kitais metais, postūmis, pasitreniruoti kitais metais prieš žaidžiant kartu.“

„Žalgirio“ direktorius P.Jankūnas džiaugėsi galimybe išbėgti į aikštę kartu su sūnumi Matu, kuris rungtynėse dėl trečios vietos buvo komandos lyderis, pelnęs 24 taškus.

„Geras jausmas, iš tikrųjų, atrodo, kad kartu dar nesame žaidę rungtynėse. Sužaisti smagu, atrodo, ryšis yra, vienas kitą geriau suprantame ir pažiūri labiau, padedi labiau. Kamuolį daugiau duodi“, – šypsojosi P.Jankūnas.

„Man irgi labai patiko su tėčiu žaisti. Visai gerai sekėsi, bet galėjo būti ir geriau“, – pridūrė M.Jankūnas.

P.Jankūnas pridūrė, kad pirmose rungtynėse, kuriose žalgiriečiai nusileido „Tesonet“, varžovai puikiai laidė tolimus metimus.

„Pirmose rungtynėse „Tesonet“ komanda pagavo nepasiruošusius, tikrai gerai sužaidė, pataikė daug metimų, gal per daug rizikavome. Natūralu, kad jie nori mus nugalėti, bet kitais metais turėsime labiau pasitempti ir susigrąžinti taurę“, – tvirtino „Žalgirio“ direktorius.

Čempionais tapusios „Tesonet“ komandos žaidėjas Denas Grybauskas džiaugėsi puikiu komandos debiutu tradiciniame „Žalgirio“ Klubo krepšinio turnyre.

„Įspūdžiai labai geri, iš tikrųjų, labai smagu būti „Žalgirio“ bendruomenės dalimi. Dar smagiau, kad išsaugojome savo atlyginimus ir pirmadienį būsime įleisti į „Tesonet“ ofisą, – juokavo čempionų komandos žaidėjas D.Grybauskas. – Atvažiavome čia su vienu tikslu laimėti – tai ir laimėjome.“