Paskutinį kartą lietuvės į Europos čempionatą nepateko 2003 metais.

Atrankos turnyre lietuvės pirmame tarpusavio su Latvijos rinktine mače Rygoje pralaimėjo 62:65. Geriausios Lietuvos krepšininkės pralaimėjo ir slovėnėms – 64:73.

Nesėkmingame mače Kėdainiuose Lietuvos rinktinės neišgelbėjo ir įspūdingas Gintarės Petronytės pasirodymas. Vidurio puolėja pelnė net 31 tašką ir atkovojo 10 kamuolių.

„Sunku kalbėti, sunku ką nors pasakyti. Tai, kas nutiko, yra tragedija. Labai liūdna, labai skaudu. Negaliu patikėti, kad ką tik buvome krepšinio elite, o dabar esame pačiame dugne”, – po rungtynių pareiškė Lietuvos rinktinės lyderė G. Petronytė.

„Kovėmės, buvome išstudijavę, žinojome, kaip jos žaidžia. Vienintelė pralaimėjimo priežastis – pralaimėta kova dėl kamuolių po savo krepšiu. Negalima leisti varžovėms po mūsų krepšiu atkovoti 15 kamuolių”, – reziumavo Lietuvos rinktinės vyr. treneris R. Samulėnas.

Lietuvių laukia dar vienas mačas lapkričio 19 dieną Slovėnijoje, tačiau jis jau nieko nebereikš.

Moterų rinktinė kartą yra tapusi Europos čempione – tai įvyko 1997 metais. 1938 metais lietuvės iškovojo sidabrą.

Lietuvos rinktinė: Gintarė Petronytė 31 (5/11 dvit., 2/3 trit., 15/16 baud., 10 atk. kam.), Kamilė Nacickaitė 11 (5/15 met.), Sandra Linkevičienė ir Gabrielė Gutkauskaitė po 9, Eglė Šulčiūtė 8.

Latvijos rinktinė: Anete Steinberga ir Anete Jekabsone-Zogota po 21, Gunta Basko-Melnbarde 13.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)