„Barcelonos“ (18-4) krepšininkai ketvirtu mėginimu pagaliau pasveikino praėjusį sekmadienį savo 47-ąjį gimtadienį šventusį trenerį Š. Jasikevičių pergale. Sekmadienį namie katalonai 93:72 (32:18, 24:11, 21:20, 16:23) pranoko Manresos BAXI (4-17) klubą.

„Tokiose situacijose svarbiausias dalykas buvo laimėti ir vaikinai tai žinojo, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius. – Sezonas tęsiasi 10 mėnesių, todėl turi žinoti, kaip tokiu atveju reaguoti ir nurimti. Mes tai šiandien padarėme. Dabar vėl laikas kibti į darbus ir ruoštis rungtynėms su Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Palau Blaugrana“ arenoje sekmadienį išsiskyrė Tomašas Satoransky, nugalėtojams pelnęs 19 taškų ir surinkęs 29 naudingumo balus.

„Jis sužaidė jau antras labai geras rungtynes. Stengiamės komandai suteikti daugiau solidumo ir Tomašas gali tai duoti. Jis gali gintis skirtingose pozicijose, įvairiai atakuoti ir vis dar turi, kur tobulėti“, – įvertino „Barca“ strategas.

Anot trenerio, komanda buvo pasiruošusi gerai žaisti visas 40 minučių: „Prieš BAXI visuomet geriau pradėti gerai, įgyti pasitikėjimo savimi ir tęsti. Žaidėjai palaikė tempą ir visi atliko savo vaidmenį. Tai yra tai, ko mums ir reikia.“

Triuškinama „Barcos“ persvara leido aikštelėje daugiau pasireikšti ir Rokui Jokubaičiui, kuris sužaidė rezultatyviausią sezono mačą. Nuo atsarginių žaidėjų suolo kilęs 22-ejų metų lietuvis įmetė 18 taškų (4/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 4/7 baudos), atliko rezultatyvius perdavimus ir sugriebė 2 atšokusius kamuolius.

„Barcelona“ artimiausios rungtynės – Eurolygos dvikova kovo 17 dieną namie su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją