Seminaro metu išsamiai aptartas pasirengimas 7 dienas truksiančiam festivaliui, apžiūrėtas olimpinis kaimelis, sporto bazės, pateikta išsami techninė informacija ir įvyko susitikimas su Lietuvos ambasadoriumi Azerbaidžane Valdu Lastausku, kuris pažadėjo ne tik varžybų metu palaikyti mūsų šalies jaunuosius sportininkus, bet ir suteikti jiems visokeriopą pagalbą.

„Organizatoriai puikiai pasiruošę, po Europos žaidynių, kurios Azerbaidžane vyko 2015 metais, įgavę begalės patirties. Festivalis galėtų vykti jau ir šiandien: pilnai funkcionuoja visos bazės, paruoštas ir jaunųjų sportininkų jau laukia olimpinis kaimelis. Festivalio dalyvių laukia puikios sąlygos bei paslaugus ir draugiškas savanorių būrys“, – pasakojo Einius Petkus.

Misijos vadovas taip pat perdavė naujienas krepšininkams – atsižvelgdamas į reitingus festivalio organizacinis komitetas Lietuvos rinktinę paskyrė į turnyro B grupę, kurioje mūsiškiai varžysis su jaunaisiais Ispanijos, Turkijos ir Graikijos bendraamžiais.

A grupėje grumsis Kroatijos, Prancūzijos, Serbijos ir Azerbaidžano komandos.

Lietuvos iki 16 metų krepšinio rinktinė

Seminaro metu įvyko ir pirmasis oficialus festivalio medalių pristatymas. Jų komplektų varžybų metu numatyta išdalinti net 298.

EJOF dėl medalių kovos geriausi 14-18 metų jaunieji atletai iš 48 Europos olimpinių komitetų. Daugiau nei 3900 festivalio dalyvių rungsis 10 sporto šakų (sportinė gimnastika, lengvoji atletika, krepšinis, dviračiai, rankinis, dziudo, plaukimas, tenisas, imtynės ir tinklinis), o tvarką varžybų metu palaikyti padės daugiau nei 2500 savanorių.

Lietuvai olimpiniame festivalyje atstovaus 68 sportininkai, besivaržysiantys 8-iose sporto šakose.

Prieš dvejus metus iš Dėro miesto Vengrijoje vykusio EJOF Lietuvos delegacija parsivežė du medalius.

Krepšininkai didžiajame finale net po dviejų pratęsimų 103:101 palaužė turkų pasipriešinimą, o dziudo imtynininkė Justina Kmieliauskaitė iškovojo sidabro medalį, svorio kategorijos virš 70 kg finale nusileidusi gruzinei Sophio Somkhishvili.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)