Po aštuonių pergalių iš eilės Kazio Maksvyčio auklėtiniai sekmadienio vakarą Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje, į kurią sugužėjo daugiau nei 8,5 tūkstančio žiūrovų, dviženkliu skirtumu 64:75 neatsilaikė prieš vietos „Wolves“ (8-1).

Išnešti sveiko kailio iš „Vilkų“ tvirtovėms kauniečiams nepadėjo ir tai, kad trečiame kėlinyje čiurnos traumą patyrė neabejotinas šeimininkų lyderis Rasheedas Sulaimonas. Bet kaip tik tuo metu žaliai-balti pralaimėjo atkarpą net 5:22 ir prarado susitikimo kontrolę – 45:54.

„Ne pirmos rungtynės šį sezoną, ypač LKL, kai komanda žaidžia ne su visa energija. Dėl šiandienos turiu prisiimti atsakomybę, kad žaidėjų akys nedegė. Pradėjome slogiai (1:9), o trečiame kėlinyje, kai galėjome uždaryti rungtynes, nesužaidėme kietai. „Wolves“ kovojo iki galo ir laimėjo“, – spaudos konferencijoje sakė K. Maksvytis.

Įdomu, kad „Wolves“ įkūrėjas ir savininkas Gediminas Žiemelis neseniai viešai pateikė drąsią prognozę, kad Vilniaus klubas nugalės „Žalgirį“ 8 taškų skirtumu.

„Aš nekreipiu dėmesio į tokius žodžius ir nemanau, kad turėčiau komentuoti jų bosą“, – nukirto „Žalgirio“ strategas.

Iš pozityvesnių dalykų jis paminėjo tik 15 taškų sumetusio Nazo Mitrou-Longo žaidimą.

„Jis šiandien buvo aktyvesnis, įmetė taškų, nors prie jo komanda ir buvo minusinė. Bet bent kažkokia gyvastis buvo iš jo pusės“, – pabrėžė specialistas.

Paklaustas apie atmosferą ASG arenoje, kur daugiau žiūrovų palaikė svečius, Kazys vis tiek neslėpė savo nusivylimo.

„Toks ir jausmas, kai komanda šimtu procentų nekovojo. Dar kartą sakau: turiu prisiimti atsakomybę. Turbūt jau nusibodo žaisti krepšinį“, – atvirai nepatenkintas saviškių nusiteikimu buvo K. Maksvytis.

Žalgiriečiams tai buvo antrasis vizitas į sostinę per du savaitgalius. Praėjusį jie čia užtikrintai 81:67 pranoko šalies vicečempioną „Rytą“.

Abi komandos po mūšio Vilniuje atsipalaiduoti negalės: „Wolves“ trečiadienį namuose kibs į atlapus Venecijos „Reyer“ ekipai, o „Žalgirio“ apskritai lauks dvigubas iššūkis: trečiadienį pasimatymas išvykoje su Atėnų „Panathinaikos“ ir Mariumi Grigoniu, o penktadienį – kova Nemuno saloje su „Bayern“.

Tuo metu Kęstučio Kemzūros nuotaikos buvo gerokai pakilesnės.

„Smagu nugalėti. Geras jausmas, ypač kai nugali čempionus, Eurolygos komandą. Esminis dalykas tas, kad mes išlaikėme savo šaltas galvas. Buvo gera energija, kovėmės. Vienas iš mūsų punktų buvo išsilaikyti rungtynėse ir neleisti jiems labai pabėgti“, – teigė „Wolves“ vedlys.

K. Kemzūra pripažino, kad visus popierius sujaukė R. Sulaimono trauma.

„Buvo sunkiau, kai jis iškrito. Visiems aišku, kad jis – vienas aštriausių mūsų žaidėjų, o „Žalgiris“ pradėjo keistis ginamaisiais. Bet mes suradome tų momentų, komanda susitelkė.

Labai džiaugiuosi dėl Ado Juškevičiaus, kuris nedaug žaidė, bet davė tuos labai reikalingus taškus. Ir Vaidas Kariniauskas gerai sukontroliavo situaciją. Didžiuojuosi savo vyrais.

Šiek tiek neramina mūsų dideli – Džordžė Gagičius, tiek Christianas Mekowulu, kurie nerado savo žaidimo. Ir neramu dėl R. Sulaimono traumos, kadangi tvarkaraštis vietoje nestovi ir ateina kitos rungtynės. Deja, to džiaugsmo yra tik šiandien, o rytoj jau reikės galvoti apie kitas rungtynes“, – pastebėjo „Vilkų“ treneris.

Žalgiriečiai Vilniuje vertėsi be smulkią kirkšnies traumą patyrusio Tomo Dimšos. Jį sudėtyje pakeitė jaunasis Nedas Montvila. „Vilkai“ ir toliau negali remtis Jefery Tayloro paslaugomis.

LKL turnyro lentelėje įsivyravo trivaldystė – po 8 pergales ir 1 pralaimėjimą turi ne tik „Wolves“ ir „Žalgiris“, bet ir „Rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)