Šios rungtynės įeis į lygos istoriją kaip diena, kuomet pirmą kartą buvo tiesiogiai transliuojamos B diviziono rungtynės. Iki šiol silpnesniame RKL čempionato divizione to niekuomet nėra buvę.

„Krepšinis Ukmergėje atsigauna. Tai rodo ne tik gausėjantis žiūrovų skaičius, bet ir pastangos sukurti tinkamą infrastruktūrą jam vystytis, – sakė RKL vykdantysis direktorius Dainius Čiuprinskas. – Tikimės, kad Ukmergėje surengę Savaitės rungtynių šventę dar labiau prisidėsime prie augančio krepšinio populiarumo ir žiūrovų lankomumo augimo“.

Ukmergės „Olimpo“ ir Ignalinos „Ignalinos“ komandų susitikimo metu žiūrovus linksmins „Žalgirio“ šokėjų grupė, pakilti nuo savo vietų skatins Amberis, bus rengiami specialūs žaidimai ir akcijos žiūrovams.

Žinoma, svarbiausia šventėje bus pačių komandų akistata. Žvelgiant istoriškai, abi ekipos RKL pirmenybėse tarpusavyje buvo susitikusios buvo du kartus, Praėjusiame sezone abi užtikrintas pergales šventė Ignalinos krepšininkai. Šiemet abi ekipos pasikeitusios, tad viskas prasideda iš naujo. Ukmergės „Olimpas“ kol kas neturi pralaimėjimų ir su 4 pergalėmis įsitvirtinęs pirmoje B diviziono A grupės vietoje. Ignalinos ekipa yra patyrusi vieną nesėkmę ir iškovojusi 3 pergales.

„Olimpo“ treneris Paulius Šermukšnis prieš rungtynes akcentavo gynybą vienas prieš vieną ir būtinybę išvengti klaidų puolime: „Laukia gerai pažįstamas varžovas, žaidėjai žinomi. Jie pasižymi laisvu žaidimo stiliumi, taktinių gudrybių nenaudoja, mėgsta atakuoti iš toli. Taigi, mūsų užduotis bus apsiginti vienas prieš vieną ir neleisti pajusti savojo žaidimo – greito, paremto tritaškiais. Jei susitvarkysime su tuo, patys sumažinsim klaidų skaičių puolime, kad neleistume regzti greitų atakų, manau, turėsime šansų iškovoti pergalę“.

Ignalinos komandos vadovas Mantas Ilgūnas pripažino, kad ukmergiškiai šiemet kur kas stipresni ir žada jiems šiemet pirmas pozicijas.

„Su Ukmergės komanda susipažinom dar prieš sezoną draugiškose rungtynėse. Nustebino, sustiprėjusi sudėtis. O jų potencialą parodė pats pirmas sezono susitikimas su lygos favoritais iš Pabradės. Turi pajėgią centro ir gynėjų grandį. Manau, kad tai – viena iš grupės lyderių ir kovos dėl pirmų pozicijų“, – sakė M. Ilgūnas.

„Kalbant apie būsimas rungtynes, turim neleisti žaisti jiems savo žaidimo, stabdyt greitas atakas, kontroliuoti tempą, bandyti savo ritmą primest. Viskas nuo gynybos prasidės. Jei sustabdysim lyderius, derinius, tada bus šansas užsikabinti“, – konstatavo Ignalinos komandos vadovas.

Ukmergės „Olimpo“ ir Ignalinos „Ignalinos“ komandų rungtynės vyks penktadienį 19:00 val. Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje. Mačą tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją