Nė vienas Kroatijos rinktinės žaidėjas po rungtynių neužsuko į bendravimui su žiniasklaida skirtą zoną. Su vietos žurnalistais vėliau bendravo tik Bojanas Bogdanovičius, kuris penktadienį pelnė 22 taškus bei tapo rezultatyviausiu visų laikų Kroatijos nacionalinės komandos krepšininku.

1783 taškus per karjerą jau surinkusio ir Dino Radja aplenkusio 29-erių puolėjo šis pasiekimas nedžiugino. Indianos „Pacers“ atstovas apgailestavo dėl to, jog nepavyko gausiai „Gradski vrt“ arenoje susirinkusių sirgalių pradžiuginti pergale, kuri kroatams buvo reikalinga kaip oras.

„Iškeisčiau rezultatyviausiojo titulą į pergalę. Man labai liūdna, esu nusivylęs. Leidome lietuviams žaisti taip, kaip jie norėjo. Jie privertė žaisti mus du prieš du ir supančiojo mus savo gynyba. Sunku paaiškinti, kodėl svečiai turėjo daugiau energijos nei mes.

Sirgaliais buvo puikūs, bet nesugebėjome tuo pasinaudoti. Turėjome būti agresyvesni ir išnaudoti varžovų silpnybes. Rinktinėje turime 4 NBA krepšininkus, tačiau nė vienas iš mūsų nesužaidė taip, kaip moka. Dabar turime pasistengti laimėti Lenkijoje“, – kalbėjo B. Bogdanovičius.

Apie laukiantį itin svarbų mūšį Lenkijoje spaudos konferencijoje kalbėjo ir gynėjas Rokas Stipčevčius. Tiek kroatai, tiek ir lenkai po septynerių sužaistų rungtynių turi po tris pergales ir yra grupės dugne. Pralaimėtojams žygis link pasaulio čempionato Kinijoje pasibaigs.

„Nėra laiko verkti dėl pralaimėjimo Lietuvai. Net neturime laiko analizuoti šių rungtynių, todėl belieka pasveikinti lietuvius, nes jie sužaidė labai gerai. Oficialiose rungtynėse prieš juos esame laimėję tik dukart, o pralaimėję – 10 kartų. Tam yra priežastis.

Kitas rungtynes žaisime po trijų dienų. Turime likti susikoncentravę ir atgauti kuo įmanoma daugiau jėgų. Lenkus privalome nugalėti. Nėra jokios kitos išeities, todėl padarysime viską, ką galėsime“, – dėstė R. Stipčevičius.

Treneris D. Anzulovičius taip pat pripažino, jog Lietuvos rinktinė penktadienį buvo geresnė komanda. Kroatas gyrė Dainiaus Adomaičio auklėtinius, o kalbėdamas apie saviškius teigė, jog kartais jie buvo nepakankamai protingi.

„Lietuviai buvo daug daug geresni viso susitikimo metu. Mes nuolat darėme tas pačias klaidas, neturėjome pakankamai energijos bei pakankamai greičio tam, kad galėtume pakeisti šio mačo ritmą.

Tik žaidimo „zona“ dėka grįžome į rungtynes, bet tuomet mūsų žaidėjai buvo nepakankamai protingi. Kai prisiveji varžovus, turi būti labiau susikoncentravęs. Mes tokie nebuvome“, – sakė D. Anzulovičius.

Saviškių pasirodymą penktadienį vertinusi Kroatijos žiniasklaida taip pat pripažino, jog šeimininkai nebuvo verti nugalėti.

„Nors turėjome geriausius savo žaidėjus B. Bogdanovičių, Dario Šaričių, Ivicą Zubacą ir Ante Žižičių, o Lietuva neturėjo didžiausių savo žvaigždžių Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno, privalome pripažinti, jog varžovai buvo gerokai stipresni.

Pralaimėta tik vienu tašku, tačiau tai neatspindi tikros situacijos. Tikrai nenusipelnėme laimėti, nors laimėti ir buvo būtina. Lietuviai atvyko nukraujavę, tačiau jie diktavo tempą, žaidė atsipalaidavę ir pirmavo visų rungtynių metu.

Gynyba buvo improvizuota ir nervinga, o puolime nebuvo matyti idėjos, vizijos, plano. Nebuvo matyti nieko. B. Bogdanovičius atsibudo tik po pertraukos, bet problema ta, kad prie jo niekas neprisijungė.

Dar neprarandame vilčių žaisti Kinijoje, tačiau dabar nebeturime teisės klysti. Pergalės prieš lenkus ir vengrus yra būtinos“, – rašė Kroatijos žiniasklaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)