Ergino Atamano vadovaujamos komandos ir tūkstančių turkų gerbėjų viltys „Mercedes-Benz“ arenoje šeštadienį dužo pačiu skaudžiausiu būdu.

Net Prancūzijos strategas Vincentas Collet viešai apgailestavo dėl to, kokią kančią matė įveiktų konkurentų veiduose.

„Jie laisvai galėjo laimėti. Bet tai – ne pirmas ir ne paskutinis kartas, kai krepšinyje nutinka tokių dalykų“, – sakė 59-erių specialistas.

Konkrečiau nutiko faktas, kad likus žaisti 12 sek. iki ketvirto kėlinio sirenos turkai pirmavo 2 taškais, ir Cedi Osmanas stojo mesti dviejų baudų metimų, po kurių kamuolys dar turėjo likti jo tautiečių rankose.


Tuo momentu arbitrai užfiksavo nesportinę Timothe Luwawu-Cabarrot pražangą, dėl kurios net ir laimėję prancūzai buvo smarkiai įširdę – kaip ir po paskutinių savo rungtynių Kelne prieš Slovėniją.

„Rungtynių pabaigoje kai kas tiesiog nusprendė imtis iniciatyvos ir nuspręsti dvikovos baigtį. Teisėjai turi žinoti, kad jie – ne žaidėjai, ne jie varžosi dėl pergalės. Arbitrai suprato, kad mes bandysime prasižengti, ir nusprendė, kad pražanga bus nesportinė. Nesuvokiu, kodėl. Mums tiesiog pasisekė, kad C. Osmano ranka sudrebėjo“, – raukėsi 13 taškų pelnęs ir 7 rezultatyvius perdavimus išdalinęs įžaidėjas Thomas Heurtelis.

„Kai užfiksavo tą keistą nesportinę pražangą, pagalvojau: mėšlas, viskas baigta. Mano nuomone, visiškai akivaizdu, jog tai buvo paprasta pražanga“, – pritarė taip pat 13 taškų pasižymėjęs E. Fournier.

Būtent jis po netaiklių C. Osmano baudų metimų perėmė kamuolį iš turkų, o kitoje aikštės pusėje netaiklų komandos draugo metimą pataisė Rudy Gobertas, išplėšęs pratęsimą.

„Ne geriausios mūsų rungtynės, bet galime didžiuotis, kad nepasidavėme tada, kai daugelis komandų būtų iškėlę baltą vėliavą“, – komentavo 20 taškų ir 17 atkovotų kamuolių sukaupęs vidurio puolėjas.

Galiausiai po panašiai įtemptų papildomų 5 min. „Les Bleus“ triumfavo 87:86.

„Geros rungtynės prieš gerą komandą. Krepšinis yra spurtų žaidimas – mes turėjome savųjų, jie – taip pat. O pratęsime reikalus sutvarkė R. Gobertas. Svarbiausia buvo neprarasti pasitikėjimo ir nepamesti iš akių pergalės, net tuomet, kai pirmaudami dviem taškais turkai galėjo dar padidinti pranašumą. O to tikėjimo pirmiausia įpūtė treneris, raminęs mus ir raginęs tęsti kovą“, – Delfi visą įvykių kaleidoskopą pirmajame Europos čempionato aštuntfinalyje apžvelgė puolėjas Terry Tarpey.

Rungtynės vietos laiku prasidėjo lygiai vidurdienį, ir E. Fournier neslėpė, jog žaisti tokiu ankstyvu metu buvo nelengva abiem komandoms.

Prancūzams apskritai šiame čempionate lengvo gyvenimo nei buvo iki šiol, nei bus ateityje – jau kitame etape jų gali laukti Nikola Jokičiaus vedama Serbija, kuri sekmadienį susikaus su Italija.

V. Collet auklėtiniai turėjo savo rankose galimybę pasirinkti kitą atkrintamųjų medžio šaką – jeigu priešpaskutiniame B grupės ture būtų pasitausoję prieš Bosniją ir Hercegoviną.

Tuomet Prancūzija būtų finišavusi ne trečia, o ketvirta, ir atkrintamąsias pradėtų su Ispanija. O už borto palikti lietuviai, žinia, jau būtų grįžę namo.

Delfi paklaustas, ar dabar nesigaili dėl savo sportiško elgesio iš visų jėgų kovojant dėl pergalės prieš bosnius, T. Tarpey traukė pečiais.

„Galbūt. Bet krepšinyje visko pasitaiko. Turime žaisti iš paskutiniųjų ir pamatysime, kaip čia viskas susiklostys. Manau, Lietuvos ir Ispanijos mūšis taip pat turėtų būti įdomus. Aišku, galima vertinti įvairiai, bet visiškai lengvų kelių link medalių Europos čempionate tiesiog nebėra“, – svarstė 28-erių krepšininkas, praėjusią savaitę atskleidęs, jog jo senelis – lietuvis.

Tuo metu E. Fournier įsitikinęs, jog gręžiotis atgal nėra jokio tikslo.

„Ar šis kelias, kuriuo dabar turime eiti, yra sunkesnis? Na, taip, turbūt taip. Bet mes dėl to negalime gailėtis. Tose rungtynėse su bosniais mūsų tikslas buvo laimėti, kadangi norime turėti nugalėtojų mentalitetą. Ir jokių iššūkių mes nesipurtome“, – Delfi tvirtino Niujorko „Knicks“ (NBA) gynėjas.

Turkai paskutines savo rungtynes Europos čempionate žaidė be traumos eliminuoto pagrindinio atakų organizatoriaus Shane'o Larkino. Dvikovą stebėjo 9,5 tūkst. žiūrovų, kurių daugumą sudarė Berlyno turkai.

Ketvirtfinalis prancūzų laukia ateinantį trečiadienį.

Primename, kad B grupėje Prancūzija liko trečia (3/2), o Turkija A grupėje buvo antra (3/2).

Tuo metu Lietuva dėl vietos stipriausių aštuonete šeštadienį, nuo 21.45 val. Lietuvos laiku, kausis su A grupės nugalėtoja Ispanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)