Iškalbingesni už bet kokius Šaro žodžius šį kartą buvo jo veiksmai: „Žalgirio“ treneris po netikėto pralaimėjimo „Betsafe-LKL“ čempionate nepaspaudė rankos nė vienam iš tą vakarą dirbusių teisėjų – pasveikino tik nugalėtojų trenerį ir nuskubėjo į rūbinę.

Galutinis „Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ dvikovos rezultatas (83:72) neparodo tikrosios įtampos, kuri tvyrojo „Cido“ arenoje.

Joje likus žaisti 47 sekundes šeimininkai pirmavo penkiais taškais (74:69), kai Artūras Milaknis perėmė kamuolį iš Tomo Dimšos ir pasileido į greitąjį puolimą, kur greičiausiai būtų pelnęs du lengvus taškus ir užkėlęs intrigą iki maksimumo. Tačiau čia nuaidėjo kontroversiškas prie pat epizodo epicentro stovėjusio teisėjo Gintaro Vitkausko švilpukas – jis užfiksavo žalgiriečio žaidimą koja.

Tokiu sprendimu negalėjęs patikėti A. Milaknis netrukus buvo nubaustas technine pražanga, toks pat likimas ištiko ir Š. Jasikevičių. Tris baudas sumetę panevėžiečiai nutolo iki 77:69 ir praktiškai garantavo sau pergalę, nors, kitu atveju, rezultatas galėjo būti 74:71.

Tai, kad teisėjai itin svarbiu metu suklydo, dar tiesioginiame eteryje konstatavo TV komentatoriai. Su jų nuomone sutiko ir pirmadienį Krepšinis.lt kalbintas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas, atidžiai peržiūrėjęs ketvirto kėlinio vaizdo įrašą.

Jo teigimu, epizodas buvo labai sudėtingas, nes A. Milaknis, prieš perimdamas kamuolį ranka, atliko ir judesį koja, kuris ir suklaidino teisėją. Įvyko žmogiška klaida.

K. Pilipauskas pabrėžė, kad šiuo atveju buvo negalima pasinaudoti skubios vaizdo peržiūros sistema (SPS), o G. Vitkausko sušvilptą taisyklių pažeidimą galėjo pataisyti tik jo partneriai aikštėje, jeigu jie būtų įsitikinę savo teisumu šimtu procentų. Bet tiek Gytis Vilius, tiek Gintaras Mačiulis stovėjo gerokai toliau nuo vidurio aikštės, kur ir vyko veiksmas, nei kad jų kolega.

Paklaustas, ar suklydusiam G. Vitkauskui gali grėsti kokios nors sankcijos, LKF teisėjų asociacijos prezidentas tiksliai atsakyti negalėjo – arbitrų darbas dar bus išnagrinėtas ir įvertintas. Tiesa, suspendavimas, net jei jis ir būtų skirtas, nebūtų labai ilgas.

„Sankcijos teisėjams taikomos tada, kai jų klaida turi įtakos galutiniam rungtynių rezultatui – kaip, pavyzdžiui, Eurolygos rungtynėse, kuriose nukentėjo Stambulo „Fenerbahče“ klubas. Šiuo atveju komandas skyrė penki taškai ir dar turėsime įvertinti, kiek daug ta klaida galėjo lemti“, – tikino K. Pilipauskas.

Jis neigiamai įvertino ir A. Milanio elgesį po minėtojo švilpuko, kai žalgirietis agresyviai priartėjo prie teisėjo, prisilietė prie jo ranka ir žėrė priekaištus nevengdamas ir necenzūrinių žodžių. Artūrą tvardyti turėjo net ir Zachas LeDay'us, kuris atplėšė niekaip nurimti negalėjusį snaiperį kiek toliau.

„Žaidėjai yra profesionalai ir turi žinoti, kad raudonos linijos peržengti nevalia – jų elgesio normos yra apibrėžtos“, – pažymėjo K. Pilipauskas.

Jo žiniomis, G. Vitkauskas techninę pražangą A. Milakniui skyrė ne už tą prisilietimą, kuris NBA lygoje baudžiamas dar griežčiau – automatine diskvalifikacija, bet būtent už necenzūrinę leksiką.

Techninę užsidirbo ir prieš tai kartą žodžiu jau įspėtas Š. Jasikevičius, kuris irgi labai karštai sureagavo į kilusią situaciją ir tiesiog įžengė į aikštę. Beje, už abiejų žaliai-baltų nusižengimus LKL jau ruošia „Žalgirio“ klubui baudą – 120 eurų., t. y. po 60 eurų už techninę.

Karščiausi „Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ mačo epizodai turėtų būti išanalizuoti šį trečiadienį tradicinėje kassavaitinėje „Betsafe-LKL“ rubrikoje „Teisėjo švilpukas“.


Primename, kad Kauno ekipa paskutinį kartą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse buvo pralaimėjusi dar 2019-ųjų balandį, kai 76:81 suklupo Prienuose, o dviženkliu skirtumu nusileisti savo varžovams pastaruoju metu apskritai nebuvo pratusi.

Nepaisant to, Š. Jasikevičius po itin retos nesėkmės pasveikino savo auklėtinius su pasiekta įspūdinga 16 pergalių serija, kurios, anot jo, niekas kažkodėl neįvertino.

Paskutinių 2 minučių vaizdo įrašas – nuo 2:12:30 min.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)