Linos Brazdeikytės ir Rolando Radvilos vadovaujama merginų rinktinė turnyre iškovojo visas tris pergales. Lietuvės 70:54 nugalėjo Čekijos krepšininkes, 58:44 įveikė Vokietiją ir 77:47 sutriuškino Lenkijos ekipą.

„Yra du dalykai, kuriais norėčiau labai pasidžiaugti. Pirma, kad pavyko nugalėti, iškovoti taurę, medalius ir jau antra merginų laida su trenksmu užbaigia sezoną. Antras dalykas, kuriuo norėčiau pasidžiaugti, yra tas, kad mūsų treneriams tikrai negresia likti be darbo. Nes to darbo yra metams, dviem ir penkiems. Mergaičių treneriams norėčiau palinkėti stiprybės ir iš žaidėjų reikalauti maksimumo“, – sakė Lina Brazdeikytė.

Rolando Rakučio ir Mindaugo Noreikos auklėtiniai pirmose rungtynėse po dramatiškos kovos turėjo pripažinti Latvijos rinktinės pranašumą – 73:74. Kitose rungtynėse lietuviai 81:61 nugalėjo Kroatijos krepšininkus ir 57:48 įveikė Turkijos rinktinę.

„Noriu pasidžiaugti pergale, nes vyrai puikiai atsitiesė po pirmų pralaimėtų rungtynių, kai likus keturioms sekundėms per anksti pasidžiaugėme pergale. Gavome labai gerą pamoką, o kitose rungtynėse su kroatais ir turkais padarėme išvadas ir nuo pat pradžių žaidėme agresyviai, kovingai.

Žinoma, matome dar labai daug broko, bet tam ir yra šis turnyras, kuriame buvo surinktos labai pajėgios rinktinės, buvo tikrai sunku. Galėjome pamatyti savo silpnąsias savybes, ką turime keisti. Dar turime metus laiko iki pirmojo rimto egzamino – Europos krepšinio čempionato ir turime dar daug ką tobulinti“, – po turnyro sakė vaikinų rinktinės vyr. treneris Rolandas Rakutis.

Naudingiausiais turnyro žaidėjais tapo lietuviai. Merginų gretose geriausia išrinkta Justė Veronika Jocytė, kuri per tris susitikimus vidutiniškai pelnydavo po 19 taškų, atkovodavo po 7 atšokusius kamuolius ir atlikdavo po 6 rezultatyvius perdavimus.

Vaikinų grupėje geriausiu tapo Emilis Butkus, kuris vidutiniškai pelnydavo po 16,3 taško per rungtynes, atkovodavo po 7,3 kamuolio ir atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

Geriausiais turnyro treneriais buvo pripažinti abiejų Lietuvos komandų strategai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)