Finale keturiais taškais (43:39) pergalę prieš šeimininkus – AISV „Geležinių vilkų“ komandą – iškovojo Belgrado tarptautinės mokyklos „Drakonų“ komanda. Treti liko Kijevo Pečersko tarptautinės mokyklos komanda.

Turnyras vyko Centrinės ir Rytų Europos mokyklų asociacijos (CEESA) rėmuose. Asociacija jungia per 60 tarptautinių ir Amerikos mokyklų-narių, o krepšinio turnyrai kasmet rengiami vis kitoje iš jų.

Šiemet už renginio organizavimą ir kuravimą buvo atsakinga Vilniuje įsikūrusi AISV.

„Mūsų mokyklos tokia specifika, kad per metus tenka organizuoti ne vieną tarptautinį renginį – šį rudenį organizavome CEESA moksleivių debatų olimpiadą, dar laukia AISV tarptautinis festivalis, moksleivių filmų festivalis, nacionalinė daugiakalbystės olimpiada,– sakė AISV renginių koordinatorė Jolita Norkūnaitė. – Tačiau garbė organizuoti berniukų krepšinio čempionatą mums teko pirmą kartą. Smagu stebėti, kaip laisvai bendrauja vaikai iš skirtingų šalių, nors tarp jų tvyro ir sveika sportinės konkurencijos atmosfera. Vaikinai ne tik sportavo, bet ir susipažino su Vilniumi, žiūrėjo didelį įspūdį jiems palikusį istorinį filmą „Kita svajonių komanda”, žaidė boulingą ir pramogavo kartu su AISV šeimomis, kuriose svečiai buvo apsigyvenę“.
Tarptautinio mokyklų berniukų krepšinio turnyro finalo akimirka

Turnyro atidarymo ceremonijoje dalyvavo „Lietuvos Ryto“ krepšininkai, kurie pasveikino jaunuosius krepšininkus ir įteikė Lietuvos ryto įsteigtus suvenyrus – kamuolius ir marškinėlius su „Lietuvos Ryto“ autografais, kuriuos krepšininkai dalino buvo turnyro dalyviams.

Be finalistų, 2013 m. 9-12 berniukų krepšinio turnyre dar dalyvavo Tarptautinė Helsinkio mokykla (Suomija), Anglo-Amerikos mokykla Sofijoje (Bulgarija), Tarptautinė NOVA mokykla Skopje (Makedonija), Tarptautinė Belgrado mokykla (Serbija), Pečersko tarptautinė mokykla Kijeve (Ukraina) ir Tarptautinė Latvijos mokykla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją