Pirmąsias rungtynes kauniečiai žais ketvirtadienį išvykoje su Bolonijos „Virtus“. Mačas prasidės 21.30 val. Lietuvos laiku.

„Nepasakyčiau, kad viskas buvo sklandu – prisijungus pasaulio čempionato dalyviams reikėjo iš naujo susilipdyti. Bet tam ir yra pasiruošimas, – komandos kelią prie starto linijos vertino K. Maksvytis. – Lyginant su praėjusiais metais, dabar esame žymiai geresnėje padėtyje, kontrolinės rungtynės nuteikė optimistiškai. Visi esame sveiki, pasiruošę žaisti. Bandysime laimėti.“

Trenerio nuomone, padėtis geresnė, nes vasarą ekipos sudėtyje įvyko vos kelios permainos. Tiesa, viena jų buvo netikėta, ir sureaguoti „Žalgiris“ dar nespėjo.

Nespėjo – ir neskubės.

„Ieškome kažko panašaus į Iggy – žaidėjo, kuris darytų skirtumą. Mums nereikia dar vieno atsarginio krepšininko, pakanka talentingų lietuvių. Nepalanku tai, kad viskas įvyko prieš pat sezono startą. Bandėme ieškoti variantų kitose Eurolygos komandose, kelis buvome numatę, deja, susitarti nepavyko. Dabar bandysime ieškoti kitur“, – komentavo K. Maksvytis.

46-erių specialisto nuomone, stabili sudėtis suteikia pranašumo sezono starte, tad šiuo metu Eurolygos favoritėmis jis laiko ekipas, išsaugojusias savo branduolius.

„Linkčiau prie konservatyvių komandų, kurios išlaiko branduolį – Madrido „Real“, Pirėjo „Olympiakos“. Jos sezoną turėtų pradėti geriau, o po to matysime“, – atsiliepė K. Maksvytis.

Pirmosios varžovės „Virtus“ prie šios kategorijos priskirti neišeitų – ypač po to, kai rugsėjo viduryje dėl konflikto su klubo vadovybe atleistą trenerį Sergio Scariolo pakeitė jo tautietis Luca Banchi.

„Labai keista situacija, treneris atleistas net neprasidėjus sezonui. Atrodo nelogiškai, turbūt kažko nežinome, kas liko po stalu“, – stebėjosi K. Maksvytis.

Jo žodžiais, L. Banchi į naują postą atvyko lyg „tiesiai į balių“, ir naujo trenerio braižo „Virtus“ žaidime dar nematyti.

O pačiam K. Maksvyčiui būsima akistata papildomo prieskonio suteikia dėl liūdno planetos pirmenybių finišo, kai L. Banchi treniruojama Latvijos rinktinė mače dėl penktos vietos sutriuškino lietuvius.

„Būtinai reikėjo priminti?, – paklaustas apie šį faktą, juokais pyktelėjo K. Maksvytis. – Aišku, kad nuoskaudų yra. Deja, tąkart kovoti dėl penktos vietos mums nebeliko emocijų ir motyvacijos, ko nepasakysi apie latvius. Be abejo, kiekvienas turi ambicijų – tada pralaimėjome, dabar sieksime revanšo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją