A. Sabonis LKF vadovo poste pakeitė Vladą Garastą, kuris nuo šiol bus LKF garbės prezidentas.

„Mintys - pačios geriausios, nes vairą perduodu pačiam geriausiam kandidatui. Ar kas žino geresnį kandidatą? Tai visapusiškai nusipelnęs žmogus. Galima kalbėti ir kalbėti apie Arvydo nuopelnus. Aš tik džiaugiuosi, kad Arvydas sutiko kandidatuoti į prezidento postą. Tai didelis autoritetas visame pasaulyje. Taigi Lietuva išsirinko labai gerą prezidentą“, - po rinkimų kalbėjo V. Garastas.

A. Sabonis teigė, kad iki šiol LKF darbas buvo sklandus, todėl radikalių permainų nebus.

„Pareigos nėra eilinės, nes vadovauti krepšiniui tokioje šalyje kaip Lietuva yra didžiulė garbė. Tikiuosi, galėsiu prisidėti prie Lietuvos krepšinio vystymo. Dėkoju už pasitikėjimą. Dėkoju treneriui (V. Garastui – DELFI) už visą darbą. Ypatingai - už Europos krepšinio čempionatą, kuris pakylėjo kartelę į aukštesnį lygį. Parodėme, kad galime ne tik žaisti, bet ir organizuoti. (...). Visi susivieniję mes galime daug nuveikti, krepšinis yra mūsų turtas“, - sakė naujasis LKF prezidentas.

Į LKF prezidento postą pretendavo vienintelis A. Sabonis, o trumpai pristatęs savo planus kandidatas nesulaukė nė vieno klausimo. Balsavimas taip pat baigėsi be staigmenų – A. Sabonio kandidatūrai pritarta vienbalsiai.

„Aš pirmą kartą dalyvauju tokiuose dalykuose, todėl nieko nesitikėjau. O klausimų manau bus ateityje“, - sakė A. Sabonis.

LKF prezidentas taip pat nepanoro plačiau komentuoti LKF užmojų Lietuvoje surengti olimpinių žaidynių krepšinio atrankinį turnyrą.

„Laiko liko nedaug, reikia spręsti ir svarstyti. Viskas atsiremia į pinigus“, - teigė A. Sabonis.

Tapus LKF prezidentu A. Sabonis bus priverstas palikti „Žalgirio“ prezidento kėdę.

„Šią savaitę bus akcininkų susirinkimas ir aš oficialiai atsisakysiu „Žalgirio“ prezidento posto“, - sakė A. Sabonis.

„To reikalauja įstatai“, - pridūrė ir toliau LKF generalinio sekretoriaus pareigas eisiantis Mindaugas Balčiūnas.

Dvi kadencijas LKF vadovavęs V. Garastas tikino, kad per šį laikotarpį sulaukė daug kritikos, tačiau jis buvo įsitikinęs, kad A. Sabonio toks likimas nelaukia.

„Manau, žurnalistai taip ant Arvydo nevarys, kaip ant manęs. Bet aš prie to pripratęs jau nuo trenerio darbo laikų“, - sakė V. Garastas.

Po Europos krepšinio čempionato A. Sabonį netikėtai pakirto miokardo infarktas. Tačiau A. Sabonis kaip visada į šią situaciją reagavo su humoro doze.

„Darau pritūpimus, vaikštau po du kilometrus per dieną. Žodžiu, gyvas. Viskas yra gerai. Yra kaip yra“, - sakė A. Sabonis pridūręs, kad neketina šeimos perkelti iš Malagos į Kauną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją