Fizinio rengimo treniruotes vedė Robertinas Vilimas, kamuolio valdymo technikos ir žaidimo vienas prieš vieną paslaptis atskleidė Lina Brazdeikytė ir Rolandas Radvila, o puolimo ir gynybos veiksmus jaunieji krepšininkai šlifavo kartu su Sandra Čižauskiene ir Tomu Purliu.

R. Butautas gyrė projekto idėją ir didžiausią dėmesį treniruočių metu skyrė puolimui.

„Šis krepšinio federacijos projektas man labai patinka, todėl ir nusprendžiau jame dalyvauti bei pasidalinti savo patirtimi. Surinkti pačius talentingiausius į vieną vietą reiškia, kad reikia rasti lėšų, laiko. Suburti visus, perduoti jiems žinias ir patirtį yra labai gera iniciatyva.

Aš asmeniškai šias treniruotes skyriau puolimui, teisingam išsidėstymui, judėjimui be kamuolio. Tikrai matau, kad jaunieji krepšininkai greitai suprato esmę ir tos treniruotės nenuėjo veltui“, – teigė specialistas.

Dėmesį puolimui skyrė ir J. Štreimikytė-Virbickienė, kuri džiaugėsi merginų užsidegimu ir noru treniruotėse.

„Didžiausią dėmesį skyrėme teisingam išsidėstymui aikštelėje puolant du prieš du. Šis krepšinio elementas yra labai svarbus, žaisti kuo plačiau, judėti taisyklingai, kad nemaišytum komandos draugui ir aikštelėje neįsivyrautų chaosas“, – sakė Europos čempionė.

Jaunieji krepšininkai ne tik noriai klausė nurodymų puolime, bet ir negailėjo savęs gynyboje. Jiems čia padėjo buvęs Lietuvos vyrų rinktinės trenerio asistentas D. Kairys, kuris taip pat džiaugėsi projekto dalyvių užsidegimu.

„Treniruočių metu aš labiausiai akcentavau gynybą, bet žinoma niekada nebūna taip, kad treniruoji kažkurį vieną elementą. Pirmose pratybose didesnį dėmesį skyrėme teisingų pozicijų užsiėmimui, kalbėjimui, rankų pakėlimui. Antrojoje – gynybai du prieš du. Manau krepšininkai „pagavo“ tai, ką mes stengėmės jiems perteikti. Vaizdas buvo tikrai neblogas.

Entuziazmo netrūksta, akys dega, tas noras ir darbštumas – geras kelias“, – sakė D. Kairys.

Projekto dalyviai stovyklos metu vėl sulaukė dovanų iš prekybos centro „LIDL“ – jaunieji krepšininkai galėjo pasistiprinti „Čempionų užkandžiais“.

Projektą, kaip ir praėjusią vasarą, planuojama pabaigti tarptautiniu Ramūno Šiškausko turnyru, sulaukusiu daugybę pagyrimų iš visų turnyre dalyvavusių šalių.

Projektą „Talentų U15 karta“ vykdo Lietuvos krepšinio federacija drauge su FIBA jaunimo ugdymo fondu (FIBA Europe Youth Development Fund). Pagrindinė projekto rėmėja – tarptautinė įmonių grupė „Enerstena“.

Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Kita projekto „Talentų U15 karta“ stovykla vasario mėnesį vyks Raseiniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją