Antradienį paskelbta, kad puolėjas karjerą tęs antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje, tačiau nebe Las Palmo „Palma Air Europa“, o visiškai kitoje šalies dalyje – Galisijos regione, La Korunjos „Club Basquet“ ekipos gretose.

Galisija – su Portugalija besiribojantis regionas Šiaurės Ispanijoje, greta Kantabrijos jūros ir Atlanto vandenyno. Pastarąjį sezoną T. Sabonis gyveno ir žaidė Viduržemio jūroje esančioje Maljorkos saloje.

Lietuvį treniruos vietos krepšinio specialistas Tito Diazas, besidžiaugiantis, kad, nors yra pakankamai aukštas, T. Sabonis gali dalyvauti ir greitame žaidime bei suteikti komandai įvairovės organizuojant atakas.

La Korunjos klubas pažymi, kad lietuvis yra ir puikus kovotojas dėl atšokusių kamuolių, ką jau įrodė ir praėjusiame sezone.

Nors po pastarojo sezono T. Sabonis ir planavo likti Las Palmo ekipos gretose, naujas „Club Basket“ pasiūlymas puolėjui pasirodė priimtinesnis.

Really Excited To Be A Part Of @basquetcoruna En Leb Oro This Year. 🏀💪🏼— Tautvydas Sabonis (@Tsabonis11) July 12, 2016

„Mes tavęs labai nekantriai laukiame. Esame įsitikinę, kad mėgausiesi ateinančiu sezonu mūsų komandoje. Mūsų fanai nekantriai laukia!“, – į T. Sabonio komentarą apie naują darbovietę socialiniame tinkle „Twitter“ sureagavo pats La Korunjos klubas.

@Tsabonis11 welcome!! We are waiting for you! We are sure that you'll enjoy next season in @basquetcoruna . Our fans are excited!— Leyma Básquet Coruña (@basquetcoruna) July 12, 2016

Skirtingai nei buvusi T. Sabonio komanda, La Korunjos ekipa pastarajame sezone pateko į atkrintamąsias varžybas ir nužygiavo iki pusfinalio.

Praėjusiame sezone lietuvis antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje sužaidė 28 rungtynes, ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 18 min., pelnydavo po 6 taškus, atkovodavo po 4 kamuolius, atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 7 naudingumo balus. Keletą sykių T. Sabonis buvo išrinktas naudingiausiu čempionato turo žaidėju.

Primename, kad birželio viduryje T. Sabonis su šeima viešėjo Niujorke ir dalyvavo NBA naujokų biržos renginyje, kuriame 11-uoju šaukimu buvo pakviestas jaunesnysis jo brolis Domantas.

NY With The Fam 🗽👌🏻

A photo posted by Tautvydas Sabonis (@tsabonis22) on Jun 20, 2016 at 6:51pm PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)