Namuose žaidusi „Fenerbahče“ laimėjo rezultatu 86:74 (24:21, 22:24, 22:12, 18:17).

Š. Jasikevičius naujame poste debiutavo praėjus vos dienai po to, kai atvyko į Stambulą, pakeisdamas atleistą graiką Dimitrį Itoudį.

Po rungtynių duodamas interviu tiesioginiame televizijos eteryje, 47-erių lietuvis pažymėjo, jog tokiomis aplinkybėmis jo užduotis buvo tik netrukdyti komandai ir neišmušti jos iš vėžių.

Kartu su juo prie „Fenerbahče“ trenerių štabo prisijungė ir laiko jau patikrintas asistentas Tomas Masiulis.


Turkijos didmiestyje penktadienį buvo apstu lietuviškų akcentų: mačui teisėjavo Gytis Vilius, o svečių gretose 25 min. rungtyniavo Donatas Motiejūnas, pelnęs 8 taškus (3/4 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojęs 3 kamuolius.

Nors nebuvo rimčiau atitrūkę, šeimininkai pirmavo viso susitikimo metu, o į pergalę juos vedė Š. Jasikevičiaus anksčiau tiek Kauno „Žalgiryje“, tiek „Barcelona“ klube treniruotas Nigelis Hayesas-Davisas, sukaupęs 23 taškus.

Tuo pačiu atsakė ir Prancūzijos čempionų lyderis Mike'as Jamesas, bet kitus monegaskus turkai sėkmingai pančiojo savo gynyba, be to, patys atkovojo 17 kamuolių puolime ir iš viso laimėjo kovą „po lenta“ 47:28.

Šiuo aspektu ypač pasižymėjo kitas Šaro iš Katalonijos laikų jau pažįstamas žaidėjas Nickas Calathes – įžaidėjas sugriebė 10 atšokusių kamuolių.

Būtent į Š. Jasikevičiaus glėbį kitą savaitę keliaus „Žalgiris“, trečiadienį išvykoje sužaisiantis su „Fenerbahče“.

„Fenerbahče“: Nigelis Hayesas-Davisas 23 (6 atk. kam.), Scottie Wilbekinas 13 (1/6 trit., 5 rez. perd.), Marko Guduričius 10, Sertačas Šanli 9 (7 atk. kam.), Nickas Calathes (10 atk. kam.) ir Yamas Madaras – po 7;

„Monaco“: Mike‘as Jamesas 24 (4/7 trit.), Elie Okobo 14, Donatas Motiejūnas 8, Alpha Dialo, Kemba Walkeris, Jaronas Blossomgame'as ir Donta Hallas – po 6.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją