Paaiškėjus, kad koronavirusu užsikrėtė ALBA treniruojantis 74-erių ispanas Aito Garcia Renesesas, žiniasklaidoje kilo abejonių, ar šios rungtynės Vokietijos sostinėje įvyks. Visgi savaitgalį atlikus testus ALBA krepšininkams daugiau infektuotų asmenų nenustatyta, todėl rungtynės turėtų vykti pagal planą – antradienį prasidėti 21 val. Lietuvos laiku.

Rungtynėse su „Žalgiriu“ Berlyno komandai turėtų vadovauti vienas iš A. G. Reneseso asistentų – ispanas Israelis Gonzalezas aba vokietis Sebastianas Trzcionka.

„Žalgiris“ (9/7) prieš Kalėdas buvo įgijęs puikią sportinę formą. Eurolygoje kauniečiai laimėjo ketverias rungtynes iš eilės, o paskutinėse dramatiškai palaužė kitą Vokietijos ekipą – Miuncheno „Bayern“.

Tuo metu ALBA (6/9) vėl įkrito į duobę ir paskutines dvejas savo rungtynes turnyre pralaimėjo triuškinamais skirtumais – 69:92 nusileido Atėnų „Panathinaikos“ ir 62:91 – Madrido “Real”.

„Linkime treneriui Aito kuo greičiau pasveikti, tai yra pats svarbiausias dalykas prieš šias rungtynes“, – pirmadienio spaudos konferenciją „Žalgirio“ arenoje pradėjo kauniečių treneris M. Schilleris. – Šios rungtynės taps išbandymu mūsų gynybai prieš greitą puolimą. Taip pat bus svarbu kokybiškai gintis prieš jų metikus, nes ALBA iš toli atakuoja itin dažnai.“

Jei „Žalgiryje“ neginčytinas atakų lyderis šį sezoną yra Marius Grigonis, vidutiniškai renkantis po 15,1 taško ir 16 naudingumo balų per susitikimą, ALBA gretose ryškiausia asmenybe galima laikyti universalų aukštaūgį, 31-erių metų 203 cm Luke'ą Sikmą, kuris per rungtynes pelno po 9,7 taško, sugriebia po 6 kamuolius ir pasižymi 14,5 efektyvumo koeficiento vidurkiu.

Būtent konkrečiai apie L. Sikmą mačo išvakarėse ir kalbėjo M. Schilleris.

„Sikma yra labai kūrybingas žaidėjas, netradicinis sunkusis krašto puolėjas, per kurį dažnai kuriamas komandos žaidimas. Taigi, mums bus labai svarbu jį kontroliuoti. Reikia pabandyti eliminuoti jo perdavimus, apriboti jo aikštės matymo erdvę. To padaryti nepavyks visas rungtynes, bet reikia stengtis tai daryti“, – pažymėjo austras.

Dar po 10 taškų per mačą ALBA ekipai renka šiuo metu traumuotas snaiperis Marcusas Erikssonas, po 9,9 – Peytonas Siva, 9,7 – Nielsas Giffey, 9,1 – Simone Fontecchio.

„Neturėjome minčių, kad susitikimas gali būti perkeltas, nes Berlyno komanda jau anksčiau buvo susidūrusi su COVID-19 ir vis tiek turėtų žaidėjų, galinčių rungtyniauti. Būtent COVID-19 proveržis Berlyno ekipai trukdė geriau žaisti sezono pradžioje, o vėliau jos rezultatai akivaizdžiai šoktelėjo į viršų“, – tvirtino M. Schilleris.

Berlyno ALBA prieš Kauno "Žalgirį"

„Švenčių dienomis stengėmės, kad žaidėjai sugrįžtų į fizinę formą. Kadangi rungtynės su Utenos „Juventus“ buvo nukeltos, turėjome daugiau laiko padirbėti. Nereikėjo perkrauti treniruočių, jos buvo kokybiškos“, – pridūrė strategas.

„Žalgiris“ į Berlyną išskrenda šiandien per pietus, vakare turės treniruotę arenoje, kurioje vyks rungtynės.

Berlyne žaisti pasiruošę visi žalgiriečiai išskyrus traumuotus Steve'ą Vasturią ir Patricio Garino.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)