Antrą sezoną katalonų flagmano gretose žaidžiantis gynėjas pats liko nustebęs, kai „Palau Blaugrana“ arenoje išgirdo gausių Kauno „Žalgirio“ sirgalių skanduotes bei plojimus, prieš rungtynes jam pasirodžius ant parketo.

Tačiau gausus svečių komandos palaikymas neturėjo įtakos vaizdui ant parketo.

Katalonijos sostinėje stūksančioje „Palau Blaugrana“ arenoje šeimininkai nesunkiai 93:74 (19:17, 27:19, 31:18, 16:20) pranoko Kazio Maksvyčio vyrus (13/13) ir su kaupu atsirevanšavo už nesėkmę Kaune.

Barcelona“ (18/8) iškovojo solidžiausią pergalę sezone ir tą atspindi statistika: šeimininkai svečius iš Kauno pranoko iš esmės pagal visus parametrus.

Nugalėtojų gretose R. Jokubaitis per 21 minutę sumetė 5 taškus (1/4 dvitaškis, 1/2 tritaškis), sugriebė 2 atšokusius kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Tobulų rungtynių nebūna, o patys šiame mače po „bonuso“ prisidarėme baudų, taip suteikėme galimybę „Žalgiriui“ pelnyti taškus.

Varžovai patys beveik nieko nesukūrė. Per antrą kėlinį „Žalgiris“ metė 10 baudos metimų. Su Kauno ekipa šį vakarą gerai susitvarkėme, bet iki tobulumo dar trūksta“, – po dvikovos kalbėjo R. Jokubaitis.

Po fiasko Ispanijos taurės turnyre Š. Jasikevičiaus auklėtiniai sužaidė dvejas solidžias rungtynes, o šį ketvirtadienį Eurolygoje iškovota penkta pergalė paeiliui.

„Po taurės turnyro kurį laiką jautėsi nusivylimas, bet po rungtynių su „Monaco“ viskas pasimiršo. Faktas, sportinės formos kreivė kylanti, jaučiamės gerai. Turėjome daug laiko pasiruošimui, tiek prieš akistatą su „Monaco“, tiek prieš „Žalgirį“.

Fiziškai jaučiamės pasiruošę, psichologiškai – taip pat“, – tvirtino R. Jokubaitis.

„Barcelona“ paskutinius dvejus metus paeiliui laimėdavo reguliarųjį čempionatą, tačiau finalo ketverte titulą iškovodavo „Adadolu Efes“.

Anot įžaidėjo komanda nėra įsikabinusi minties, jog privaloma iškovoti 1-ą vietą reguliariajame sezone.

„Nėra tokios nuostatos (užimti 1-ą vietą reguliariajame sezone), tiesiog darome savo darbą. Žinome, kokia laukia mūsų savaitė (dvikovos su OLY ir „Fenerbahče“).

Manau, ji nulems daug ką. Privalome atkrintamosiose turėti namų pranašumą, jog kovoje dėl vietos finalo ketverte nekiltų kažkokių problemų.

Dar liko 8-erios rungtynės, bus matyti“, – kalbėjo R. Jokubaitis.

Įžaidėjas buvo paklaustas apie likusias „Žalgirio“ kovas Eurolygoje ir šansus patekti į atkrintamąsias, tačiau tuomet į „mix“ zoną įsiveržė geros nuotaikos nestokojęs Š Jasikevičius, nutraukęs įžaidėjo atsakymą.

Rokas Jokubaitis, Šarūnas Jasikevičius

„Rokai, ką patartum „Žalgiriui“?, – strategas klausė savo auklėtinio.

„Sukovoti“, – nedvejodamas atšovė R. Jokubaitis.

„Bet kovoti nebeužtenka, reikia pradėti šiek tiek geriau žaisti“, – įžaidėją papildė Š. Jasikevičius, perėmęs visą žurnalistų dėmesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją