Daugiausiai dėmesio tenka nacionalinei vyrų rinktinei, kuri Venesueloje kovos dėl vieno iš trijų kelialapių į Londoną. Iš dvylikos ekipų ir olimpiadą pateks trys geriausios.

LKF VK nariai nusprendė neskubėti ir nekalbėti apie tikslus olimpinėse žaidynėse, nes visų pirma reikia išsikovoti vietą Londone.

„Buvo diskusija, bet visa komanda, treneriai turi koncentruotis į artimiausią tikslą. Vienos rungtynės lems viską – jei grupėje galima kartą pralaimėti, tai vėliau klysti jau nebus galima. Nusprendėme nesiblaškyti“, - teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Moterų krepšinio rinktinei iškeltas tikslas patekti į Europos čempionato finalo etapą.

16-mečiai vaikinai Europos čempionate turi siekti 1-3 vietų, 20-mečiai - 1-4 vietų, o 18-mečiai ir pasaulio čempionate Kaune dalyvausiantys 17-mečiai - 1-5 vietų. Paskutinė rinktinė - 20-mečių merginų - Europos čempionate turėtų užimti 5-10 vietas.

Taip pat posėdžio metu aptarta kai kurių klubų, tokių kaip Vilniaus „Sakalai“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir kitų problema, kai klubai yra nesumokėję LKF nario mokesčio. Visiems klubams suteiktas paskutinis terminas per savaitę pašalinti trūkumus. Priešingu atveju ekipoms grėstų pašalinimas iš LKF, o tai reiškia vietos praradimą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ar Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionatuose.

LKF iki šiol nedalyvaudavo žaidėjų skolinimo procese, todėl buvo paruoštas žaidėjų skolinimo taisyklių projektas, kurį turės patvirtinti LKF konferencija. Numatyta, kad prieš 7 dienas visos trys šalys - skolinanti ir nauja ekipos bei žaidėjas - parašais turės patvirtinti tai įrodantį dokumentą.

Taip pat numatoma nustatyti žaidėjų kompensavimo sistemą tarp Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) komandų. Planuojama, kad mokykla panorusi savo gretose matyti kitos ugdymo įstaigos auklėtinį, turės sumokėti kompensacijas siekiančias 800-3000 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)