Ypač sėkmingai D. Sabonis žaidžia pastarąją savaitę, per kurią 208 cm ūgio puolėjas jau pagerino du savo karjeros rekordus ir pademonstravo unikalų savo universalumą. Savaitgalio mače su Montanos universiteto komanda, kurios jau pramintos D. Sabonio „karjeros maču“, lietuvis pasiekė savo rezultatyvumo rekordą (36 taškai) ir pakartojo asmeninį atkovotų kamuolių rekordą (22).

Praėjusią naktį pasiektas dar vienas rekordas – per susitikimą su „Pepperdine Waves“ studentais prie 23 taškų D. Sabonis pridėjo ir 6 rezultatyvius perdavimus. Tai – taip pat geriausias aukštaūgio karjeros rezultatas.

„Jis auga tiesiog akyse ir žydi“, – po pastarojo mačo susižavėjimo negalėjo paslėpti „Buldogs“ treneris Markas Few, prieš keletą dienų D. Sabonio žaidimą apskritai pavadinęs „monstrišku“.

„Domantas jau praėjusį sezoną demonstravo savo potencialą, o dabar jis tai tęsia. Jis viską pasiekia savo darbo ir talento dėka“, – tęsė krepšinio specialistas.

Puikus praėjusios savaitės D. Sabonio žaidimas neliko nepastebėtas, vidutiniškai po 28,5 taško pelnęs lietuvis tapo geriausiu NCAA Vakarų pakrantės konferencijos krepšininku.

„O Dieve, aikštėje jis gali daryti viską“, – žavėjosi pastarąsias D. Sabonio ir „Bulldogs“ rungtynių metu dirbę krepšinio komentatoriai, kai lietuvis aikštėje demonstravo visą savo arsenalą – dėliojo į krepšį, pataikė metimus atsilošus, puskabliu, galingai kovojo dėl atšokusių kamuolių, dalijo rezultatyvius perdavimus ir pataikė pirmąjį savo tritaškį šiame sezone.

Trumpai tariant, vasarą su vyrais pažaidęs lietuvis pastaruoju metu dažniausiai atrodo visa galva brandžiau už savo bendraamžius.

Prieš kurį laiką ESPN apžvalgininkas Chadas Fordas D. Sabonį įvardijo kaip tinkamą kandidatą San Antonijaus „Spurs“ sistemai, pažymėdamas jo inteligentiškumą aikštėje ir gerą kovą dėl atšokusių kamuolių. Visgi pastaruoju metu lietuvis įrodinėja, kad gali būti ir tikra taškų gamybos mašina.

Tai atspindi ir pastarojo mėnesio D. Sabonio statistikos rezultatai – gruodžio mėnesį per rungtynes žemiausias lietuvio rezultatyvumas buvo 9 taškai, tačiau tai nutiko pačiose pirmosiose rungtynėse. Vėliau tris kartus jis priartėjo prie dvidešimties taškų ribos, du kartus ją peržengė o sykį perkopė ir 30-ies pelnytų taškų ribą.

Vidutiniškai gruodžio mėnesį lietuvis NCAA pelno po 20,1 taško ir atkovoja po 13,1 kamuolio.

Akivaizdu, kad stebėdami D. Sabonio žaidimą rankomis trinti turėtų ne tik NBA skautai, jo tėtis Arvydas, bet ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. Jei praėjusį rudenį Lietuvos rinktinėje D. Sabonis vaidino tik epizodinį vaidmenį, ateinančią vasarą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse jo rolė turėtų būti kur kas svarbesnė.

D. Sabonio ir jo komandos žaidimo epizodai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)