„Lietkabelis“ pirmame kėlinyje koncertavo namų arenoje, pataikęs visus 11 metimų „iš žaidimo“ – tinklelį skrodė ir visi 8 tritaškiai.

Bet po pertraukėlės 11:0 spurtavo jau prancūzai, labai greitai grįžę į artimą kovą.


Antroje susitikimo dalyje šeimininkai vėl ėmė didinti apsukas, turėjo dviženklį pranašumą, o prasidėjus lemiamam ketvirčiui jau penki „Lietkabelio“ žaidėjai buvo pasižymėję dviženkliu rezultatyvumu.

Tačiau kad ir kaip tiksliai panevėžiečiai atakavo iš visų padėčių, JL naudojosi dažnomis oponentų klaidomis ir įpusėjus kėliniui sumažino atsilikimą iki 4 taškų (74:78).

Įtampą švelnino svarbūs Gedimino Oreliko taškai ir perdavimai, vis dėlto kaskart svečiai atsakydavo savo tiksliais išpuoliais, kol prasidėjus paskutinei minutei komandas beskyrė 2 taškai.

Tuomet baudų metimus tiksliai realizavo Nikola Popovičius, „Lietkabelis“ apsigynė, bet oponentų viltis palaikė jaunojo Prancūzijos talento Zaccharie Risachero tolimas šūvis. Prasidėjo taktinių pražangų žaidimas, kuriame Nenado Čanako auklėtinių nervai išbandymus atlaikė.

Naudingiausias nugalėtojų gretose buvo D. Sirvydis, sumetęs 27 taškus ir užsitarnavęs 35 naudingumo balus. Šios rungtynės jam buvo geriausios ne tik šiame sezone, bet ir apskritai per karjerą Europos taurės turnyre.

Dvitaškius panevėžiečiai antradienį metė 64 proc., o tritaškius – 60 proc. tikslumu.

Kitas mačas Aukštaitijos sostinės klubo laukia po savaitės taip pat namuose su Ankaros „Turk Telekom“. Įdomu, jog būtent šiai Turkijos ekipai sezono pradžioje vadovavo N. Čanakas, kol spalio pabaigoje buvo atleistas ir grįžo į „Lietkabelį“.

„Lietkabelis“: Deividas Sirvydis 27 (11/11 baud., 5 rez. perd., 4 kl.), Gediminas Orelikas 18, Paulius Valinskas (4/5 trit.) ir Nikola Popovičius – po 15, Martynas Varnas 12;

JL: Zaccharie Risacheras 18 (3/4 trit.), Bryce’as Brownas 16, Earlas Rowlandas 15 (5 rez. perd.), Isiaha Mike‘as 13, Godwinas Omenaka 12.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją