Sunku nesutikti su „Žalgirio“ puolėju: beveik prieš du mėnesius, lapkričio 28-osios vakare „Žalgiris“ Berlyne pataikė vos 2 tritaškius iš 23-ų bandymų, klydo 18 kartų ir pelnė vos 62 taškus.

„Tada skaičiavome pralaimėjimų seriją, komandos viduje jautėsi didelė įtampa, žaidėme be pasitikėjimo.

Dabar išties neblogai rungtyniaujame. Žinoma, ne viską laimime, ne visiškai viską išnaudojame, bet šiai dienai, ypač po tokių rungtynių, jaučiamės geriau“, – prisipažino „Žalgirio“ puolėjas, rezultatyvumu nusileidęs tik KC Riversui (17). Edgaras per 18 min. pelnė 14 taškų (1/3 dvit., 3/4 trit., 3/3 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Išties, penktadienį „Žalgiris“ – lyg kita komanda lyginant su košmarišku lapkričio 28-osios vakaru: beveik dvigubai mažiau klydo (10), pakartojo tritaškių rekordą (14/27) bei surengė rezultatyviausią savo pasirodymą šio sezono Eurolygoje – pelnė 104 taškus.

Geras jausmas – pelniau pirmuosius taškus, susirinko daug žiūrovų, buvo linksma.
Karolis Lukošiūnas

Maža to, penktadienį savo progų turėjo ir tie, kurie paprastai jų sulaukia vietinio fronto batalijose.

Rokas Jokubaitis pasiekė pelnytų taškų rekordą (11), ketvirtame kėlinyje į aikštę žengęs Karolis Lukošiūnas pataikė ne tik savo pirmąjį metimą Eurolygoje, bet ir tribūnose iš vietų sirgalius kėlė pelnęs komandos 100-ąjį tašką, paskutinėmis minutėmis Martinas Gebenas spėjo surinkti 5 taškus.

„Žinote, mėgautis žaidimu – svarbiausias dalykas krepšinyje. Neabejoju, kad kiekvienam iš mūsų rūbinės tai patinka – džiaugtis krepšiniu. Aišku, nepradėsi atėjęs į aikštelę mėtyt per rankas, viską reikia susilipdyti. Reikia sunkiai dirbti, kad, kaip sakote, išgautume tą „kaifą“.

Juk krepšinis prasideda lygiam rezultatui 0:0, turi būti gerai pasiruošęs, tik tokiu atveju ateis tas malonumas“, – apie kupiną teigiamų emocijų vakarą Kaune kalbėjo patyręs E. Ulanovas, gyręs asmeninius rekordus gerinusį R. Jokubaitį.

„Labai geras Roko vakaras. Pradžioje jis puikiai su žiūrovais bendravo, tai man labai patiko (šypsosi).

Gal antroje pusėje pritrūko kiek kvapo, juk jis emociškai jaunas žaidėjas. Puikus startas nuo pirmų minučių, gal pabaigoje buvo mažų duobelių, klaidelių, bet manau, jam to reikia, turi įveikti tas klaidas, kartais tą negatyvą. Mes juo tikime ir, panašu, auga geras žaidėjas“, – teigė E. Ulanovas.

Iki ilgosios pertraukos šeimininkai praleido tik 27 taškus – tai mažiausias „Žalgirio“ praleistų taškų skaičius pirmoje rungtynių pusėje.

Kai pelnai 100 taškų, gali bet ką nugalėti. Džiugu dėl visų, visi išėjo, pažaidė tokioje atmosferoje, nebepamenu kelintos jau rungtynės, kai žaidėme sausakimšoje arenoje.
Artūras Milaknis

„Jei atvirai, negalime sakyti, kad viskas pavyko. Tiesiog varžovai nepataikė kelių laisvų metimų, kuriais galėjo mus nubausti.

Per pertrauką akcentavome, kad nereikia per daug džiaugtis, tai viena iš labiausiai nenuspėjamų komandų, kuri greitai, per kelias minutes gali sugrįžti į žaidimą, padaryti gerą spurtą.

Matėme, kad pradžioje daug nepataikė, o mes, atvirkščiai, metėme aukštais procentais, atsirado pasitikėjimas. Apskritai, nemanau, kad verta tikėtis daugiau tokių rungtynių Eurolygoje“, – prognozavo E. Ulanovas.

Prieš prasidedant rungtynėms beveik 15 tūkstančių sirgalių, pakilusių iš savo vietų, susikibo rankomis ir ėmė darniai šokinėti, skanduoti bei kurti fantastišką komandos palaikymą.

„Visada malonu grįžti į savo areną, jau 8-ą kartą buvo parduoti visi bilietai į Eurolygos rungtynes. Nepaisant rezultatų, sirgaliai mus stumia į priekį.

Ne visada visi patenkinti, ne visada mes tobulai sužaidžiame, bet sirgalių užnugarį jaučiame. Pagaliau, galime labai stipriai jiems atsidėkoti“, – džiaugėsi Kauno ekipos puolėjas.

„Jautėsi susikaupimas, į aikštę išėjome tinkamai nusiteikę, gynėmės su kontaktu, neleidome varžovams pajusti žaidimo skonio, aišku, kažkiek laisvų metimų nepataikė, bet visumoje, duotas labai geras rungtynių tonas mačo pradžioje.

Vėliau ir patys pataikėme, o to trūko Berlyne“, – kalbėjo Artūras Milaknis, prie pergalės prisidėjęs 4 taškais (2/2 dvit., 0/3 trit.), vienu atkovotu ir perimtu 1 kamuoliu.

„Kai pelnai 100 taškų, gali bet ką nugalėti. Džiugu dėl visų, visi išėjo, pažaidė tokioje atmosferoje, nebepamenu kelintos jau rungtynės, kai žaidžiame sausakimšoje arenoje. Svarbiausia, atsidėkoti tiems fanams, kurie čia susirenka, kuria tą atmosferą.

Apie tą taiklumą jau daug kalbėta. Vieną dieną pataikai, kitą – ne, tai dalykas, kurio negali kontroliuoti. Kiekvienas turi tam asmeniškai pasiruošti. Kai nekrenta, kyla problemų, kai visi pataiko, žurnalistai gali smailinti plunksnas ir kurti stiprias antraštes“, – šypsojosi A. Milaknis.

„Smagu dėl Roko, sezone buvo visko, ir traumos kažkiek stabdė jį. Galbūt į areną atvykęs tėvelis Aivaras suteikė Rokui sparnus.

Jam reikėjo tokio vakaro. Rokas kantriai dirbo, laukė savo šanso ir jį puikiai išnaudojo. Roko emocijos, jų proveržiai – viskas sveikintina, manau, Rokas nesustos ir užsives visai likusiai sezono daliai“, – apie R. Jokubaičio pasirodymą kalbėjo A. Milaknis.


Likus 4 min. šeimininkams iki triženklio skaičiaus trūko 3 taškų (97:66), bet 100-ojo taško „Žalgirio“ fanams reikėjo palaukti.

Tritaškį prametė R. Jokubaitis, savo pirmą tolimą metimą K. Lukošiūnas, vėliau netaiklus buvo A. Milaknis, Jockas Landale'as, komandą prie dviejų nulių zonos dvitaškiu priartino Martinas Gebenas.

Pagaliau likus 1:37 min. sirgaliai arenoje pašoko iš savo vietų – antras tolimas K. Lukošiūno tolimas metimas tikslą pasiekė – 102:74.

„Geras jausmas – pelniau pirmuosius taškus, susirinko daug žiūrovų, buvo linksma“, – įspūdžiais apie asmeniškai nepamirštamą vakarą kalbėjo savo pirmuosius taškus Eurolygoje pelnęs Karolis Lukošiūnas.

„Prieš žengiant į aikštę treneris tiesiog priminė, kad dar neišnaudojome komandinių pražangų, kad jei kažkas nesigautų, varžovus stabdytume pažeidžiant taisykles ir neleistume pelnyti lengvų taškų.

Svarbiausia buvo didinti pranašumą, neatsipalaiduoti“, – apie savo patirtį pergalingame mače kalbėjo K. Lukošiūnas, iš viso aikštėje praleidęs 7 min., pasižymėjęs ne tik tritaškiu, bet ir atkovojęs 4 kamuolius, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 6 naudingumo balus.

Kitą savaitę, sausio 30-ąją, „Žalgiris“ išvykoje susirems su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)