Dusyk per ketverias rungtynes laimėjusios ekipos varžovas – turnyro lentelės kaimynas Slobožanskės „Prometey“. Ukrainos klubas yra laimėjęs taip pat du kartus, bet patyrė jau tris nesėkmes.

Dvikovą abi komandos pasitinka skirtingų nuotaikų. Praėjusiame ture „Wolves“ iškovojo pirmą klubo istorijoje pergalę svečiuose, įveikdami Liublianos „Cedevita Olimpija“ (Slovėnija) krepšininkus 86:78. Tuo tarpu „Prometey“ namuose neprilygo „Paris Basketball“ (Prancūzija) ekipai – 79:96.

Svečių komandos gretose netrūksta lietuviškų akcentų: trenerio asistentu darbuojasi Mantas Šernius, žaidėjų fiziniu parengimu rūpinasi treneris Mantas Valčiukaitis. Vasarą sudėtį papildė puolėjas Arnas Kulboka, bet patyrė kelio traumą, dėl kurios šį sezoną rungtyniauti nebegalės. Lietuvį „Prometey“ gretose pakeitė būtent „Wolves“ komandoje praėjusį sezoną užbaigęs amerikietis Rashardas Kelly.

Slobožanskės ekipą į priekį veda puikiai individualiai žaidžiantys legionieriai gynėjai Marcusas Keenas ir Ronaldas Marchas, vidutiniškai renkantys atitinkamai po 12 ir 14,3 taško, bei čekas vidurio puolėjas Ondrejus Balvinas – naudingiausias ekipos krepšininkas, fiksuojantis 9,4 taško, 9,2 atkovoto kamuolio ir 16,6 naudingumo balų statistiką.

„Talentinga, aukšta ir atletiška komanda, geriausiai kovojanti dėl atšokusių kamuolių. Turime gerai padirbėti, neduoti antrų šansų, neleisti jiems bėgti, suvaldyti, kad kuo daugiau žaistume penki prieš penkis.

Jie apskritai yra puolimo komanda, rengia daug atakų, lengvai gali įmesti per 90 ar 100 taškų kiekvieną dieną. Daug jų susirenka greitu puolimu, improvizacija, žaidimu vienas prieš vieną. Aišku, jie turi ir derinių, bet pagrindiniai ginklai yra greitas puolimas ir individualus žaidimas“, – stipriąsias varžovų žaidimo puses išskyrė „Wolves“ komandos treneris Kęstutis Kemzūra.

Vis dėlto oponentus jis vadina „nugalima komanda“.

„Reikia kovoti. Nesvarbu, kad jie pradžioje gali pabėgti į priekį. Nereikia pradėti žaisti po vieną, reikia laikytis žaidimo plano ir kovoti iki galo“, – sakė specialistas.

Anot jo, rungtyniauti jau bus pasiruošęs pasveikęs Eigirdas Žukauskas. Mačas trečiadienį prasidės 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)